Groei

Inspanningen hier en daar

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

In de vorige nieuwsbrief schreven we over de vraag van het bestuur van Ruach of onze bijdrage omhoog kan. Wij zien dat er heel veel enthousiasme is bij veel donateurs om de woongemeenschap te ondersteunen, individueel en met allerlei acties. Daarom hebben wij kortgeleden besloten om positief te reageren op de vraag uit Juigalpa.

En dat betekent dat wij ons best gaan doen om samen met jullie allen de jaarlijkse bijdrage van USD $ 28.000 te verhogen tot USD $ 40.000. Naast al het geld dat al is binnen gekomen moet er dan nog ongeveer USD $ 70.000 tot en met 2020 bijeen gebracht worden. En wij vertrouwen erop dat dat gaat lukken!

Begin april ontvingen wij het zogenaamde ‘informe narrativo’ uit Juigalpa, het woordelijke verslag over het tweede halfjaar 2016. In dit verslag kijken Astrid en haar collega’s terug en tegelijkertijd worden de plannen voor het nieuwe jaar toegelicht.

In die nieuwe plannen worden bijvoorbeeld de talleres (handvaardigheidslessen) uitgebreid naar de ochtend. Daardoor zouden nog een keer zes extra mensen overdag opgevangen kunnen worden en een zinvolle taak op zich kunnen nemen. Er wordt gedacht over het beginnen van een tuin. Ook is men op zoek naar een vierde persoon die in de woongemeenschap een beschermde plek kan krijgen.

Dat zijn allemaal hele mooie vervolgstappen in dit bijzondere project. En daarom zijn we ook enthousiast om nog een tijdje door te gaan zodat de zekerheid dat dit project een blijvende plaats in de Nicaraguaanse samenleving inneemt steeds verder toeneemt.

Jeroen Boggia

Waarnemend voorzitter stichting Vivir Juntos

Volgen Jeroen Boggia:
Laatste berichten van