Onderweg

Van de voorzitter … onbegane wegen

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Een nieuw jaar is begonnen. Een belangrijk jaar voor Fundación Ruach, onze partner in Nicaragua. Een huis betrekken, mensen verwelkomen, een woongemeenschap oprichten… Wat zal 2016 brengen op hun weg? 

Nieuwe wegen, onbegane wegen, iedereen moet ze begaan of je dat nu wilt of niet. Hier in Nederland timmeren we met de stichting Vivir Juntos aan de weg door zo veel mogelijk mensen naar onze website te trekken, in de hoop dat zij ons willen ondersteunen. 
U leest nu onze nieuwsbrief. Hierin vindt u telkens een verwijzing naar het nieuwste blog van Astrid, een voorstelrondje van de leden van Ruach, deze keer is dat Luzmilda Castro, allerlei andere wetenswaardigheden én een stukje van de voorzitter (lees: ondergetekende). En kent u onze Facebookpagina al?

Wie de liefde bewandelt, ontdekt steeds onbegane wegen

De stichting Vivir Juntos bevindt zich ook op een onbegane weg. Maken wij voldoende PR voor ons mooie initiatief? Pakken wij de juiste toon? Spreekt het anderen aan? 

De analyse van de eerste Nieuwsbrief laat een positieve trend zien. We zitten dus op de goede weg. En dat is mooi, want onze weg bewandelen wij als stichting met liefde. Wij geloven in een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking in Juigalpa, Nicaragua. Wij geloven dat het mogelijk is om in een land waar zorg voor mensen met een beperking niet vanzelfsprekend is, een verschil te kunnen maken. 

Dat verschil lijkt zo klein en onbeduidend, maar niets is minder waar getuige de oprichter van L’Arche:
 “Wij hebben elkaar nodig! In ieder mensenhart schuilt de gave van mededogen, vergeving en vrede. We kunnen de wereldproblemen niet oplossen, we kunnen de wereld wél veranderen……één hart per keer!”

Diana Kruse