Centraal plein van Juigalpa

Wisseling van de wacht

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

In augustus, inmiddels een half jaar geleden, hadden we ons project voor het college van burgemeester en wethouders gepresenteerd. We vroegen hen of ze ons een brief konden geven ter ondersteuning van onze plannen. Dit is belangrijk want hiermee kunnen mogelijke donateurs meer overtuigd raken van het belang van ons project.

Nieuwe burgemeester
Hoewel de politieke situatie in Nicaragua redelijk stabiel is heeft de gemeente van Juigalpa heel wat veranderingen gehad het laatste half jaar. Toen wij in augustus presenteerden was er net een nieuwe burgermeester. Haar voorganger was door gezondheidsproblemen onverwacht overleden. De opvolgster legde in december haar functie neer. Eind december werd een nieuwe burgmeester benoemd. Bijzonder feit is dat nu drie keer achtereen een vrouw is benoemd! Ook onder de wethouders hebben sinds augustus wisselingen plaatsgevonden. Gevolg hiervan is dat de diverse commissies die onder andere een vervolg moesten heven op het verzoek van onze brief, ook niet werkten.

Nieuwe poging
Momenteel zijn we de nieuwe burgemeester aan het benaderen om alsnog een brief te kunnen krijgen. Ze was voorheen eerste secretaris van het college, dus ze weet in ieder geval waar het om gaat. Bovendien staan we nu sterker omdat we onze rechtspersoon hebben en de benodigde papieren kunnen overhandigen. Gelukkig hebben we de gevraagde brief tot nu toe nog niet echt nodig gehad. We zijn nog bezig met de procedure om een bankrekening te kunnen openen als stichting. Op het moment dat we die hebben kunnen we ons project pas ruimer onder de aandacht brengen en kan de brief van de burgemeester en wethouders van Juigalpa een meerwaarde hebben.

Astrid
i.s.m. Stichting Vivir Juntos