Koffie met inspiratie

Van de voorzitter … Koffie met een inspirerend koekje erbij

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Op tweede Pinksterdag is er traditiegetrouw in de Ark een speciaal gemeenschapsmoment. Meestal in de vorm van een voettocht. Dit jaar sloot De Ark Gouda zich aan bij een bestaand evenement in Gouda zelf: het Vurig Fietstheater. Met de fiets (of lopend) kon je op diverse plekken in de stad korte optredens zien die iets vertelden over het leven van verschillende Heiligen door de eeuwen heen. 
We dachten onderweg na over: “het feest van de Geest in mensen”, over wat óns inspireerde tijdens de tocht.

Voor mij, als voorzitter van de stichting Vivir Juntos, een extra inspiratiemoment. Met het heuglijke nieuws dat in Juigalpa een gemeenschapshuis is gevonden en daarmee een belangrijke stap is gezet voor de groei van een mogelijke Ark-gemeenschap in Nicaragua. Zover is het nog niet, maar het idee dat aan de andere kant van de wereld een kiem is ontsproten doet mij deugd. 
Reden voor het serveren van een inspirerend koekje bij de koffie op tweede Pinksterdag in De Ark Gouda. Een koekje lijkend op het logo van de stichting Vivir Juntos. Het oneindigheidsteken, een teken van verbondenheid, dat ver weg zo dichtbij kan maken. Verbondenheid als inspiratie.

Diana Kruse