Luzmilda Castro

Even voorstellen … Luzmilda Castro Gonzales

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

“Perfecte mensen bestaan niet, maar er zal altijd iemand zijn die je aardig vindt om wat je zegt en wat je doet en van je houdt om wie je bent”- Luzmilda Castro Gonzales

Wie ben je?
Ik ben Luzmilda Castro Gonzales. Ik werk 32 jaar voor het ministerie van onderwijs als lerares op een basisschool. Ik ben gespecialiseerd in kleuteronderwijs. Ik ben geregistreerd psycholoog en werk op de kleuterschool “Caracolitos Negros” (De Zwarte Slakjes) in Juigalpa.

Waarom ben je deel gaan nemen aan de reflectiegroep in Juigalpa?
De Reflectiegroep, inmiddels uitgegroeid tot Fundación Ruach, is opgericht door mijn vriendin Astrid. Zij deed dit vanuit haar gave om anderen te dienen en haar liefde voor naasten. Mijn grootste motivatie is mijn dochter van 25. Zij heeft een verstandelijke beperking. Wat mij heel erg aansprak is het idee om bij te kunnen dragen aan het scheppen van gunstige voorwaarden zodat deze mensen onderdeel kunnen zijn van de maatschappij, op werkvlak en op sociaal vlak.

Wat is jouw rol binnen de groep en de stichting?
Ik ben belastingadviseur van het bestuur.

“Dit werk maakt het de moeite waard om door te gaan in het leven”

Waarom denk je dat deze rol je goed past?

Het is voor mij belangrijk om te geloven in iets dat mij motiveert en wat me helpt herinneren dat ik een speciale missie heb in het leven en het de moeite waard maakt om door te gaan.

Waarom werk je mee aan het project?
Werken voor een betere kwaliteit van leven voor deze jongeren en hun helpen bij hun materiële en psychologische behoeften, en tegelijkertijd hun familie en de gemeenschap laten zien dat deze mensen onze aandacht en liefde verdienen vanuit een humanistisch en spiritueel oogpunt.

Welke uitdagingen zie je nu en in de toekomst?
Samen blijven werken en rekenen op de solidariteit en betrokkenheid van andere mensen bij de stichting.