Nieuwsflitsen

Geplaatst in: Blog 0

In het huis werken we elke dag aan de ontwikkeling van onze huisgenoten, zodat ze blijven groeien in hun capaciteiten en onafhankelijkheid, volgens de mogelijkheden van een ieder van hen. In of buiten huis. Het zijn onze grootste uitdagingen maar geeft veel voldoening als we weer kleine vooruitgangen zien in onze huisgenoten. In dit blog geef ik wat voorbeelden.

Elke week hebben we de mogelijkheid om naar het zwembad te gaan. We zien op de foto Manuel zijn grote vooruitgang in het water: het vermogen om ontspannen en veilig in het water te drijven! En Maria Elena kan nu zonder zwembandjes zich drijvende houden!
Met María Elena hebben we ook maandenlang een proces doorlopen om haar te leren hoe haar schoenen te strikken! Dat betekende dat we eerst haar meer kracht in haar handen moesten geven waarna de volgende stap was, het werken met een kartonnen schoen op de tafel. En uiteindelijk de schoen aan haar voet. Mede dankzij de steun van een fysiotherapeut die ons richtlijnen geeft om vooruitgang te boeken en ons een maal per maand bezoekt. Al deze prestaties vullen ons met tevredenheid!

Tandarts
Met Maria Elena hebben we verleden jaar wekelijkse bezoeken aan de tandarts gebracht omdat haar gebit in zeer slechte staat was en we een tandarts vonden die ons uitnodigde haar gebit onder handen te nemen. Een unieke situatie in Juigalpa, omdat er zo weinig tandartsen zijn die mensen met een beperking onder handen nemen!
Nadat haar gebit in de optimale staat was die mogelijk was, gaf hij haar bovendien een prothese om de ontbrekende tanden te compenseren. En dat alles gratis!
Nu, na een lange tijd, bezochten we opnieuw met María Elena, onze tandartsvriend en zijn team van de Maña-kliniek, om een ​​gaatje te vullen. Ze zeggen nooit ‘Nee’! We zijn erg dankbaar voor deze onvoorwaardelijke steun.

Kapper
En deze week hebben we onze kapper-vriend gevraagd om langs te komen om onze mensen van een mooi kapsel te voorzien, aangezien ieders haar enorm was gegroeid! Gemiddeld vragen we hem eens per zes weken. Hij komt thuis wat ons veel werk en moeite bespaard. Ook zijn diensten verleend hij gratis!
Op de foto is te zien dat ze zich met rust en plezier door Wenseley laten behandelen.
Wat zijn we dankbaar met al deze bijzondere en waardevolle contacten!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van