Mensenwerk

Mensenwerk

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Astrid schrijft in de nieuwsbrief: “het blijft hier een komen en gaan van medewerkers. Het merendeel ontslaan we zelf, veelal na de proefmaand. Een enkeling geven we meer tijd in de hoop dat ze dan meer tot hun recht komen. Dat is dus geregeld afscheid nemen en nieuwe mensen inwerken……”

Niemand had verwacht dat de woongemeenschap zonder problemen aan het werk zou gaan. Natuurlijk hopen we dat het wat gemakkelijker gaat. Opleiden van de mensen in Juigalpa, is één van de speerpunten van het project. En dat is zeer terecht. Omdat het gaat om mensen kun je geen concessies doen. Gelukkig zijn er ook successen. Bij de talleres (handvaardigheidslessen) werkt Eva nu al bijna een jaar naar volle tevredenheid.

Ook in Nederland zijn er ontwikkelingen. Zo zijn we sinds kort in gesprek met een kandidaat voor het bestuur. Daarnaast is een leuke opsteker: In een Leidse kerk is er bij een collecte een mooi bedrag van iets meer dan € 400 opgehaald. Helaas ging een actie bij een kerk in Amsterdam ondanks de nodige voorbereidingen niet door.

Verder zijn we in afwachting van een beslissing van een van de fondsen waarmee we contact onderhouden. Zij vergaderen in juli en hopelijk volgt er een positieve beslissing voor ons project. Het zijn geen zaken die automatisch lopen, maar waar je met elkaar de schouders onder moet zetten. En daarvoor zitten we in het bestuur.

Jeroen Boggia
Waarnemend voorzitter stichting Vivir Juntos