Krokus

Jaarverslag 2016 en inspanningsverplichting

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Sinds kort staat het jaarverslag over het afgelopen jaar op de website. Het is een verslag met in hoofdlijnen de ontwikkelingen in het project in Juigalpa én met de huidige stand van zaken van de financiën. Het is gelukt om dit verslag al snel klaar te hebben, inclusief een verklaring van de kascommissie. Op deze manier kunnen we jullie als lezer snel op de hoogte stellen van de besteding van het geld. Ook zijn er verschillende fondsen, aan wie we op deze manier verantwoording afleggen.

Uit een aantal reacties begrijpen we intussen dat het jaarverslag ook een mooie manier is om nieuwe donateurs te interesseren en om nieuwe acties voor te bereiden.

We staan even stil bij onze inspanningsverplichting. Bij de voorbereidingen voor het project in 2015 heeft het bestuur van Vivir Juntos met het bestuur van Ruach in Juigalpa, Nicaragua afgesproken dat wij ons zullen inspannen om voor de periode 2016 – 2020 een bedrag van $ 150.000 US dollar bijeen te brengen.
De stand van zaken is eind 2016 als volgt: van de $ 150.000 dollar is intussen $ 45.000 overgemaakt. Als we rekening houden met onze (minimale) kosten en met wat intussen op de bankrekening staat, moet er nog een bedrag van tussen de $ 35.000 en $ 40.000 dollar bijeen gebracht worden. En dat is een heel erg mooi resultaat in een korte tijd dankzij al jullie bijdragen!

Overigens heeft het bestuur van Ruach intussen aan ons gevraagd of onze bijdrage wat omhoog kan. Daarover zijn we in overleg. Maar dat zou wel betekenen dat de inspanningsverplichting ook verder omhoog gaat. We hopen op jullie steun de komende jaren. Samen kunnen we een verschil maken.

Jeroen Boggia
Waarnemend voorzitter stichting Vivir Juntos

Volgen Jeroen Boggia:
Laatste berichten van