Vrijwilligers

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

In het begin van ons bestaan hebben we geregeld vrijwilligers gehad in het gemeenschapshuis of de workshop. Zowel internationale als lokale stagiaires van universiteiten uit Managua of Juigalpa.

Door de politieke onrusten in 2018 en 2019 waarbij studenten erg actief waren en universiteiten tijden gesloten waren nam het aantal geïnteresseerden voor vrijwilligerswerk snel af. Ook de internationals, want zowel de Duitse organisatie waar we mee in contact waren als de internationale studentenorganisatie vertrokken door de onrusten uit Nicaragua.
Dus het is al een tijdje rustig op dit front. En zowaar in oktober, toen we weer een beetje versoepelden, kwam Emmely vragen of ze een tijdje vrijwilligerswerk mocht komen doen. Ze zat aan het eind van haar middelbare school en wilde graag een ervaring met onze doelgroep op doen. Dus van oktober tot eind november kwam ze geregeld in de ochtend twee uur, om de stimulatie-activiteiten van onze huisgenoten te ondersteunen.

In het begin zeer gemotiveerd, daarna minder, maar ze bleef komen. Begin december hebben we feestelijk haar inzet en weggaan gevierd. Ze heeft nu grote vakantie en gaat daarna medicijnen studeren in Managua.

En… er is al weer een opvolger. Zij het een student psychologie, die zijn eindstage moet doen van 320 uur. In vergelijking met een Nederlandse HBO stage, stelt het aantal uren en de eisen niets voor. Maar het is mooi dat hij de tijd die hij heeft, benut om bij ons ervaring op te doen. Carlos gaat 22 december beginnen, met 5 werkdagen van 8 uur.
En wellicht dat een jonge vrouw uit Nederland, waar we al een jaar contact mee hebben en die voor 1 á 2 maanden mee wil werken in het gemeenschapshuis, de knoop door gaat hakken, wanneer het op coronavirusfront wat rustiger is (vooral in Nederland) om te komen.

Graag dragen we ons steentje bij, voor een onvergetelijke levenservaring waarbij iemands blikveld wordt verruimd door mee te werken in het gemeenschapshuis of workshop. En we op deze manier ´ambassadeurs opleiden’ voor het werken aan een inclusieve wereld.

Mocht je of u geïnteresseerd zijn, zij het voor later in het komende jaar, laat het weten!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van