Betrokkenheid in Juigalpa

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Dit jaar vierden we, zij het in een relatieve stilte door het coronavirus, onze vierde verjaardag. Dus geen publieke actie om mensen met ons werk in contact te brengen. Toch is het mooi de kring van mensen te zien, die om ons heen staat en het werk in het gemeenschapshuis veraangenamen. In het kort de schijnwerper op hen gericht:

 • Wensely, een jonge man, kapper, die al jaren, als we hem bellen, naar het gemeenschapshuis komt om alle huisgenoten van te knippen en van een mooi kapsel te voorzien.
 • Dr Baez, onze tandarts, die eventueel met medewerking van collega’s gratis de gebitten van onze huisgenoten onder handen neemt.
 • Dr Saturdino, een holistisch arts, die we geregeld bezoeken met Jonathan of Loyda. Hij rekent altijd minder dan wat hij zou kunnen rekenen voor consult en natuurlijke geneesmiddelen.
 • Het cadeautje van Jose Antonio, die een restaurant heeft en ons 1x per maand een maaltijd cadeau doet.
 • De steun van de 3 kantoor-boekhandels die onze piñatas voor ons verkopen.
  En de kantoor-boekhandel Juigalpa spant de kroon, want nodigt ons bovendien soms uit de workshop in hun winkel te houden (dit jaar slechts 2x) om ons zichtbaar te maken voor het publiek; houdt acties om geld voor ons in te zamelen en is aanwezig op onze feestdagen.
  We hebben dit keer gevraagd het ingezamelde geld te mogen gebruiken om met zijn allen een dagje naar het strand te kunnen. En Ana Julia en Ana Patrica, de eigenaressen vonden dat een prima idee. Dus de 17e december (het is nu 15 december als ik dit schrijf) gaan we: ( 4 uur heen, 4 uur terug en 4 uur op) naar het strand!
 • Ook Harold mag genoemd worden, een landgenoot, die timmerman en klusjesman is. Handig en creatief. We hoeven hem maar te bellen of hij komt. Bovendien rekent hij altijd slechts een symbolisch bedrag.
 • Natuurlijk kan ik doña Anielka niet vergeten. Elke woensdag staat haar busje gratis voor ons klaar om ons naar en van het zwembad te rijden, 5 km buiten Juigalpa. En doña Guadaloupe stelt gratis haar zwembad, wat bij het restaurant ligt wat ze runt, voor ons ter beschikking.
  En nu het restaurant van doña Guadaloupe erg populair is door alle feesten van de decembermaand, hebben we de buren, die een hotel met een buitenzwembad hebben, gevraagd daar onze therapieën in het water te mogen doen. Waar ze mee akkoord gingen!
 • En tot slot Aristide en Javier, die me hebben geholpen de Spaanstalige website van de Fundación te ontwerpen en die nu onderhouden…

Al deze mensen zijn steunpilaren. Het geeft energie om taken te kunnen delen.
De uitdaging is de kring van betrokkenen steeds verder uit te breiden. Maar, het is duidelijk, we zijn op de goede weg!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van