4e Verjaardag

Verjaardag en meer

Geplaatst in: Blog 0

U hebt onze verjaardagsaankondiging kunnen lezen twee weken geleden. En de uitnodiging met ons mee te vieren. Vier jaar al weer… We zijn uit het luierstadium, we lopen. Maar staan nog niet stevig. Op bescheiden wijze hebben we ons (be)staan feestelijk gevierd. Want dit keer was een groot feest met vele genodigden, zoals andere jaren, niet verantwoord. De pandemie laat dat nog niet toe. Ook al lijkt het momenteel redelijk rustig op dit vlak. Maar een terugval ligt zo op de loer.

Dus, in huis, hadden we ballonen, om een feestelijke sfeer te creëren. Het viel op een woensdag, wat onze dansdag is. Een activiteit, waar een ieder altijd al van geniet. Dus van half 10 tot 10 uur werd er eerst gedanst op onze favorieten van Shakira en Dimension Costeña, waarna we om 10 uur aan de taart met Coca Cola gingen met de huisgenoten. Die glunderden. Bovendien hadden we een speciale lunch met pizza. En vrienden hadden ons een ijstoetje gestuurd.

Op afstand vierden we het echter met velen, die zich met ons verbonden voelen. Blijken daarvan waren de ontvangen mails en apps met de felicitaties. Veel dank daarvoor! Gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Wat we tot nu toe hebben kunnen doen, is door een gezamenlijke inspanning: wij en u/jij samen! Wij hier in Juigalpa en u door de morele en financiële ondersteuning, rechtstreeks of via Stichting Vivir Juntos. Maar er komt nog een vervolg op onze verjaardag.

Kantoor-boekhandel Juigalpa
Al jaren zijn de eigenaresse van deze winkel en haar dochter trouwe vrienden van de Fundación. Geregeld hebben we in hun winkel piñatas gemaakt met de compañeros van de activiteitenclub, om ons werk onder de aandacht te kunnen brengen. Ook nu i.v.m. de vierde verjaardag wilden ze wat doen.
Dus ze verspreidden een ‘rifa’, een kleine loterij, onder hun collega winkeleigenaren met de vraag die door de klanten in te laten vullen. Elke actie kost 30 ct. Is er meestal 1 prijs bij zo´n rifa, dit keer wisten ze onder de collega’s meer prijzen te krijgen, waardoor we zowaar vier prijzen weg kunnen geven! Bovendien hebben ze gedurende twee weken geregeld een lekker toetje of een versnapering gemaakt en verkocht in de winkel, om meer fondsen te werven voor onze Fundación. En ons werk onder een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Komende maandag is de trekking van de rifa in de kantoor-boekwinkel. We nodigen de lokale krant uit. Ana Julia wil een Facebook live doen. Voor deze speciale gelegenheid maken we een uitzondering op de regel, dat de huisgenoten het huis niet verlaten. Maar natuurlijk wel met alle beschermingsmaatregelen van dien.
Het zal een feestelijke bijeenkomst worden, met een hapje en een drankje, waar we ook het geld van alle acties ontvangen. Is dat geen mooie afsluiting van onze verjaardags- activiteiten?

Wat verwachten we als opbrengst? Om een ruwe schatting te maken: ergens tussen $ 100 -$150,- USD. Met veel liefde en toewijding bij elkaar gebracht. Samen maken we echt het verschil!

4e verjaardag collage

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van