miek

Little by Little

Geplaatst in: Blog 0

Vrijdag 18 september was de laatste dag van de little-by-little-actie die het platform GlobalGiving, georganiseerd heeft. Als kleine non-gouvernementele organisatie kon je je achterban benaderen om kleine giften te doen die zij dan gedurende deze week verdubbelen: de Little by Little actie, die uitgaat van veel mensen weten te mobiliseren om kleine giften te doen. En zo de kracht van de eenheid zichtbaar te maken.

Er staan zo’n 5000 organisaties geregistreerd bij GlobalGiving. Natuurlijk deed niet iedereen aan de actie mee. Wij maken al een jaar of drie deel uit van dit platform. En per jaar levert ons dat rond de $ 4000,-US op voor ons werk in Juigalpa. Een mooie bijdrage voor het onderhouden van het gemeenschapshuis, de activiteitenclub en de preventie activiteiten.

Met medewerking van Eric, die in Engeland woont en mijn dochter Daniella, die in Ecuador woont, zijn we er dit keer voor ons doen heel professioneel en weldoordacht te werk van gaan, om maximaal profijt te halen uit deze actie. En dit keer niet voor ons sociale werk, maar voor ons nieuwe project: een gespecialiseerde brillenzaak. Doel daarvan: werken aan economische zelfstandigheid en minder afhankelijk worden van donaties.

De stand op vrijdag 18 september, met nog een aantal uur te gaan is: 3.727 USD gedoneerd door 41 donateurs, 827 USD gematcht door Global Giving. In totaal: 4.554 US Dollar!
Dat betekent dat we op de 30ste plaats staan wat het aantal donateurs betreft. Want wij hebben er tot nu toe 41 (wat voor ons een nieuw record is in een week tijd) maar andere organisaties hebben het beter gedaan en hebben rond de 500 donateurs! Dus de bonus waar we ook voor gingen, een extra bedrag als je in de top drie staat van hoeveelheid donateurs, gaat onze neus voor bij.

Maar natuurlijk zijn we niet minder dankbaar en geroerd door alle giften en acties van mensen (voor zover ze me die hebben laten weten) die hun steentje bij hebben gedragen om deze actie tote en succes te laten worden. Graag wil ik enkele initiatieven delen.
Enkele reacties

  • “Ik heb onderstaande mail ( brief met uitleg en verzoek) naar zo’n veertig adressen gestuurd. Ben benieuwd hoe het zal gaan.”
  •  “Je brief gaat al aardig rond en via Ada ook mij bereikt met het verzoek om de inhoud nog verder te verspreiden. Ik heb met veel belangstelling je brief gelezen en ben vol bewondering wat jullie allemaal bereiken in Juigalpa. Dat werk wil ik graag ondersteunen en via de website van de Regenboog-gemeenschap (in Leiden) kan ik het ook verder dragen.”
    -“Begin deze week heb ik 43 Ekklesia-leden je mail gestuurd met mijn persoonlijke oproep deze week een gift over te maken. Ik weet van twee mensen dat ze dat hebben gedaan. Zondag hoop ik een paar weer tegen te komen en dan te horen of ze hebben gedoneerd.
    Wens je heel veel succes bij de uitbreiding van je initiatief!”
  • “Een oud collega heeft mijn mail onder alle collega’s van de pedagogiek opleiding laten verspreiden…”

Initiatief van een actie: Rommelmarkt in Oegstgeest
Miek schrijft: “Toen ik het bericht van Astrid kreeg met het verzoek om te doneren aan de speciale campagne van Global Giving, de stichting die alle donaties met een extra 50% verhoogt, werd ik enthousiast om daar een bijdrage aan te leveren. Ik liep door mijn appartement, keek in de kasten en zag veel dingen die niet worden gebruikt. Het overtollige serviesgoed, de souvenirs van mijn reizen naar verschillende werelddelen; een stukje volkskunst van hout / keramiek of een weefsel, wil ik graag een goede nieuwe bestemming geven. Zo stond ik op zondag 13 september in een mooie zonnige tuin bij huize Ampijoloe in Oegstgeest. Veel aardige mensen bekeken de artikelen op mijn kraam, helaas heb ik niet veel verkocht. Wel hebben veel mensen gedoneerd in het trommeltje met de foto van Manuel en de tekst: Hebt u niets gevonden dat u wilt kopen ? Uw bijdrage aan Vivir Juntos ( Samen Leven) op de site van: www.globalgiving.org/projects/project-ruach-optics wordt zeer gewaardeerd. Ook had ik flyers neergelegd en enkele mensen hebben er een meegenomen en toegezegd dat ze via de site gaan doneren. Ik krijg nu nog geld op mijn rekening van vrienden en familie, die het lastig vinden om dat op de site van Global Giving te doen, dat maak ik dan ook over .
Liefs, Miek

PS: het totaal wat ze ontvangen heeft van markt, familie en vrienden is via haar naar ons Project op GlobalGiving gegaan.”

Miek collage

De kracht van de eenheid
Wat kan er veel, als veel mensen hun steentje bijdragen. Ons motto is: Samen maken we een verschil. Dat hebben we met deze actie weer eens zichtbaar gemaakt. Geeft dat geen energie en een groot gevoel van dankbaarheid? Bij mij wel. Wat een inspiratie en hoe bemoedigend deze ondersteuning! Heeeeel veeel dank!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van