[:nl]Logo stichting Vivir Juntos[:]

Vivir Juntos: samen leven, makkelijker gezegd, dan gedaan

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Vandaag hebben we onze eerste officiële nieuwsbrief van Stichting Vivir Juntos verstuurd. De stichting is ruim een half jaar geleden in het leven geroepen met een bijzonder doel: geld inzamelen om de start van een leefgemeenschap in Juigalpa, Nicaragua, voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk te maken. Een leefgemeenschap gestoeld op de ideeën van L’Arche. Zelf heb ik het voorrecht al meer dan tien jaar deel uit te maken van De Ark (L’Arche) in Gouda. In de Ark gaat het om ‘vivir juntos’, om samen leven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! 

Dat leven delen met een ander, vraagt dat ik mijn tempo aanpas. Maar ja de mens wil zoveel. Ik wil zoveel. Maar is dat wat die ander vraagt? Dat is iedere dag opnieuw de uitdaging in De Ark. Een uitdaging voor de wereld, lijkt me. Het is belangrijk om te weten wat je zelf wil, maar om samen te leven met die ander, is het net zo belangrijk te weten wat die ander wil.

Als bestuur zien we de verschillen hier in Nederland en in Nicaragua. De vraag blijft steeds: wat wil die ander, wat is nodig in Juigalpa? Daarom ben ik blij met onze stichtingslogo: Vivir Juntos verweven in het oneindigheidsteken. Het teken dat er geen einde komt aan ons ‘samen leven’, in Nederland, in Nicaragua, in Ruach, in De Ark, in de wereld. Eigenlijk heel bemoedigend…… Nu nog dat tempo.

De periode voor kerstmis leent zich daar goed voor. Of juist niet? Al die inkopen: cadeaus, eten en drinken, je huis in kerstsfeer brengen of juist voorbereiden om elders de feestdagen door te brengen. We zijn er druk mee. Toch kan het ook een periode zijn van bezinning, van toeleven naar Kerstmis. Dit bewust vieren met elkaar.

Ik wens u vooral dat laatste toe. Daarom wil ik namens het bestuur van Stichting Vivir Juntos, u een betekenisvolle tijd toewensen, een zalig kerstmis en vreugdevol Nieuwjaar.

Diana Kruse
Voorzitter Stichting Vivir Juntos