Moederdag

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Deze week staat in het kader van moederdag: 30 mei. Veel bedrijven geven een vrije dag. Alle scholen nodigen de moeders uit voor een activiteit om ze in het zonnetje te zetten.

Gisteren hadden wij de bijeenkomst voor alle medewerkers van de Fundación Ruach, georganiseerd door het bestuur. Dit keer had het bestuur gekookt. Grote pannen met ‘rijst op z’n Spaans’. Voor zo’n 25 mensen, want de kinderen van de medewerkers waren ook uitgenodigd. De opkomst was bijna 100%!
We hadden alle huisgenoten op hun paasbest gekleed en liepen half 6 richting het huis van Luz Milda waar de activiteit plaats zou vinden. De meeste huisgenoten houden wel van een feestje, vooral omdat dat betekent: taart en eten! De rest van de activiteiten ontgaat hen merendeels. De foto’s geven een beeld van de activiteit.

Er werd een handdoek verloot, er werd gegeten en gedronken en er was voor alle medewerkers, als zijnde de ‘vervangende moeders’ van onze huisgenoten, een cadeautje. Aan het cadeautje was veel werk besteedt, want ieder kreeg een beker met het logo van de Fundación en een foto van de ontvanger. Iedereen was blij verrast door dit originele cadeau.
Omdat de huisgenoten om 7 uur tekenen van ‘bedtijd’ gaven, namen we afscheid. De taart mochten we meenemen om de volgende dag op een geschikt moment te kunnen nuttigen. En we waren nog maar net thuis of het begon te hozen….
Het merendeel van de medewerksters, alhoewel hun werkdag al afgelopen was, waren meegelopen om de huisgenoten naar huis te begeleiden. En het was mooi om te zien hoe soepel het team kan functioneren: iedereen verzorgde zijn of haar ‘aandachtskind’ (we werken met een mentor-systeem) waardoor in een mum van tijd een ieder in bed lag. Allen gingen daarna voldaan naar huis.

Collage Moederdag

Maar ook deze Moederdag heeft een andere kant, net zoals die van verleden jaar (zie artikel Nicaragua). Via WhatsApp circuleert momenteel deze foto, ‘opdat het in heel Nicaragua komt: ter ere van alle moeders, april 2018; ter ere van alle moeders die een zoon verloren hebben, voor alle moeders die een zoon hebben die vermist is. Nicaragua is met u’. Gedeelde smart is halve smart…