dorset-coast

Eendracht maakt macht!

Geplaatst in: Blog 0

Wij, in Juigalpa, zijn actief met het daadwerkelijk uitvoering geven aan het aan reilen en zeilen van het gemeenschapshuis en recreatieve activiteiten voor mensen met een intellectuele beperking ouder dan 15 jaar. Maar zonder de morele en economische ondersteuning van zoveel mensen, in en buiten Nicaragua, komen we niet ver.

Want we overleven nu nog door de donaties. Ook al is onze droom geleidelijk aan economisch zelfstandig te worden door de Ruach Optics. Maar alleen samen kunnen we het verschil maken! Er zijn contacten die er werk van maken en er weer anderen erbij betrekken, om geld voor ons werk bij elkaar te krijgen. In mijn laatste blog kon u daar mooie voorbeelden van lezen. Dit keer wil ik de actie van Eric in het zonnetje zetten.

Eric
Eric is al jaren nauw betrokken bij onze Ruach Stichting als vertaler van de Nederlandse blogs op www.vivirjuntos.org in het Engels. Hij is actief als Ruach ambassadeur in Engeland waar hij woont, met zijn Engelse vrouw. Hij is ook initiatiefnemer van de Engelstalige nieuwsbrief die eens per drie maanden uitkomt. Hij is zo enthousiast over ons werk, dat hij nog meer wilde doen. Vandaar dat hij, begonnen als een grap, een solorun van 26 km hardlopen aan de vooravond van Nieuwjaarsdag 2017, organiseerde en aan familie en vrienden vroeg hem te sponsoren. Dat leverde een mooi bedrag rond de $ 2000,- op. Iets wat motiveerde en inmiddels uitgegroeid is tot een traditie. En jaarlijks is Eric nu in touw, om een sponsorloop te organiseren, waarbij hij telkens de afstandslat hoger legt. In zijn tweede Ruach Run in 2018 liep hij 31km; en vorig jaar liep hij 50 km in het jaarlijkse evenement ¨de Run van Winschoten¨, tevens zijn geboorteplaats.

 

Eric collage 6

Vierde Ruach Run: de lat ligt weer hoger!
Eric had voor zijn vierde Ruach-loop de Run van Winschoten in 2020 (mede wereld kampioenschap 100 km hardlopen op de weg) in gedachten. Maar ja, vanwege de corona crisis werd dat afgelast. Toch liet Eric zich niet uit het veld slaan en ging hij op zoek naar een alternatief. Hij kwam uit bij een ultramarathon evenement in de buurt van zijn woonplaats Sherborne in Engeland: het hardlopen van 53 km van de Lulworth Cove Trail Challenge, op zaterdag 7 november aan de krijtkust van Zuid-Engeland! Hij schrijft: ¨Het wordt een run bij de klippen op en af, met in totaal 2300 hoogtemeters, die moeten worden bedwongen. Het gaat de langste en zwaarste race van mijn 64-jarige leven worden, des te meer omdat mijn drie loopmakkers voor deze uitdaging vanwege reisbeperkingen tussen Engeland en Nederland en blessures niet, of maar ten dele, mij zullen kunnen vergezellen.
Ik hoop met deze sponsorloop het nieuw project van de Ruach Stichting, ‘Ruach Optics’ nog een stukje verder op weg te helpen¨.
Als dat geen uitdaging is!

Steunen
Eric gaat de loop doen. Maar een ieder kan hem steunen! Hoe? Door hem te laten weten dat u hem steunt en met welk geldbedrag. Stuur hem dan een mail op het Ruach e-mailadres of op zijn persoonlijke e-mailadres.
Hij stuurt u dan na 7 november (als de race hopelijk gelopen is) een verslagje toe van hoe het gegaan is, waarna u het toegezegde bedrag kan storten op de rekening van de moederstichting van de Ruach Foundation in Nederland, Vivir Juntos, Leiden, rekening nummer NL 10 TRIO 0390 9437 11 onder vermelding van ‘Eric’s vierde Ruach Run’

Natuurlijk bevelen we deze actie van harte bij u aan! En bij deze wensen we Eric veel inspiratie en doorzettingsvermogen, om ook deze run tot een goed einde te brengen!
Na de 7e november hoort u meer.

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van