Familiebezoek

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Tegen de regel in komen doña Yolanda en haar dochter Elda laat binnen vallen. Ze weten dat ze na drie uur op bezoek kunnen komen om hun kinderen, broer/zus te begroeten. Maar dit keer ontglipten hun de tijd en werkte de stadsbus niet mee, zodat het nu al tegen zessen loopt.

Het is het eind van de maand en dan komt doña Yolanda altijd heel trouw haar bijdrage leveren omdat Loyda en Daniel in ons huis zijn opgenomen. Ze komt met bonen, rijst, olie, de standaard voedingsmiddelen in Nicaragua, met luiers (die Daniel en Loyda elke nacht gebruiken) en met wat zeeppoeder, afwasmiddel en shampoo.dona Yolanda y Elda

Wanner we mensen die het nodig hebben in ons huis opnemen, vragen we niet een vaste ouder/ familie-bijdrage. We zeggen we dat we verwachten dat ze naar mogelijkheden bijdragen en doña Yolanda is daar heel consequent in. En blijkt te meer, dat ze blij is dat Loyda en Daniel nu een waardig leven hebben. Een leven wat zij, door de omstandigheden, hen niet heeft weten te geven.

Gemiddeld komt ze eens per twee weken op bezoek. Met Elda waar ze in huis woont. Ze geniet altijd van de kop koffie die ik voor haar maak en de informatie die ik ze geef over Loyda en Daniel, of wat er zoal speelt in het huis.

Afsluiting van de dag
Daar het nu vrijwel tijd is voor ons moment van ‘afsluiting van de dag’, elke dag om zes uur in de avond, nodigen we ze uit dat met ons mee te maken. Een moment waarin we samen wat zingen, een stukje uit een Spaanstalige kinderbijbel lezen en een ieder zich uit kan spreken, zoals het hart het ingeeft, in het moment van gebed. Zo’n bezinningsmoment is des Arks eigen. Jonathan is op dat moment al klaar voor bed en is op zijn kamer. Loyda en Daniel doen niet actief mee, maar zitten in de kring. En zullen zeker iets mee krijgen van de sfeer van het moment. Bovendien ervaar ik dat het voor de medewerksters een waardevol moment is, dat hun goed doet.

Om kwart over zes gaan de medewerksters het avondeten klaar maken en stappen doña Yolanda en Elda weer op. Kilo’s lichter door de goede gaven die ze achter hebben gelaten. Maar vol van een goed samenzijn!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van