Brillenzaak MiraMira, een update

Geplaatst in: Blog 0

De brillenzaak is al weer bijna twee maanden open. Tot nu toe zijn we tevreden met de verkoop en de feedback van de cliënten op onze services. Om ons bekendheid te geven hebben we in juni voor de kinderen een tekenwedstrijd uitgeschreven, met als thema ons motto: `een betere wereld zien`, hebben een lokale tv zender ingeschakeld om dagelijks een spotje van ons te tonen en een plaatselijke radio, om ons onder de aandacht te brengen in Juigalpa, en de dorpen rondom.

Maar natuurlijk is de beste reclame om zo’n een goede service te hebben, en kwaliteit in wat we verkopen, dat er mond-tot-mond reclame is. Gelukkig hebben we kundig personeel, met jarenlange werkervaring op hun gebied, waardoor de cliënten die ons bezoeken, tevreden èn met een nieuwe bril de winkel verlaten!

Uitbreiding
Inmiddels zijn we bezig een tweede verkoopster in te werken voor een dag per week, zodat de vaste verkoopster beschikbaar is om bedrijven te bezoeken, die interesse tonen om overeenkomsten af te sluiten, zodat hun personeel goedkoper een bril kan kopen. Ons voordeel daarvan is, dat we een vast aantal cliënten er bij krijgen. Inmiddels zijn er drie overeenkomsten met kleine bedrijfjes (rond de tien werknemers) afgesloten en een met een groter bedrijf (rond de tweehonderd medewerkers)!
De monturen verkopen wij, maar de service van de glazen met de juiste sterkte in de monturen te passen, gebeurt in Managua omdat er in Juigalpa geen laboratorium is waar dat gebeurt. Meer markt zoeken, betekent dus ook meer laboratoria vinden, waar we opdrachten naar toe kunnen sturen, om niet afhankelijk te zijn van een of twee. `Meer` betekent daarom: eerst de weg goed voorbereiden zodat de kwaliteit van de service gewaarborgd blijft, de onkosten niet te hoog worden, zodat de prijzen die we hebben voor de cliënten aantrekkelijk zijn. Het zal even duren voor we de begininvestering eruit hebben, maar we zijn op de goede weg.

Overeenkomst met de Fundación Ruach
Na wat vertraging is er inmiddels een overeenkomst met de Fundación Ruach getekend, dat, op het moment dat er winst gedraaid gaat worden, het sociale werk van de Fundación daarmee begunstigd gaat worden: het gemeenschapshuis en de activiteitenclub.
Maar een eerste bedrag, als resultaat van de brillenzaak, is al naar de Fundación Ruach overgemaakt. In september 2020 en maart 2021 haakten we aan bij de twee `Little by Little acties` van het platform GlobalGiving, met als doel geld in te zamelen voor de brillenzaak. Dat heeft het prachtige bedrag van rond de $ 10.000,- USD opgebracht!
Als gebaar van goede intenties is dat bedrag inmiddels overgemaakt naar de rekening van de Fundación. Er is een begroting overhandigd, hoe men dat geld gaat gebruiken in de komende maanden.
Een mooie start van de brillenzaak MiraMira, dankzij ook de ondersteuning van velen van jullie, die bijgedragen hebben op de globalGiving projectpagina, van Ruach optics tijdens die acties!

Samen kunnen we echt een verschil maken! We tonen het voortdurend!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van