Even voorstellen: Ruud Lambregts – voorzitter

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Ik ben Ruud Lambregts, sinds kort de nieuwe voorzitter van het bestuur van Stichting Vivir Juntos. Ik trad al enkele maanden geleden toe het bestuur toe, waarvan Jeroen en Niko als pioniers nu afscheid hebben genomen. We zijn hen beiden erg erkentelijk voor hun werk voor Vivir Juntos en Ruach, dat ze met grote inzet en toewijding hebben gedaan. Willy, Henk en ik zullen als nieuw bestuur vast nog regelmatig onze voorgangers om wijze raad en advies vragen.

Zelf ken ik Nicaragua en ook Juigalpa goed. Ik heb net als Henk Verheul lange tijd deel uitgemaakt van het bestuur van de stedenbanden van Den Haag en Leiden met deze stad in Nicaragua. Ik heb ook in het land gewoond en gewerkt, in mijn periode als regiovertegenwoordiger voor Midden Amerika van Oxfam Novib (1988-1990). Ik werkte bij deze bekende ontwikkelingsorganisatie van 1976 tot 2011, vrijwel steeds als medeverantwoordelijke voor de programma’s in Midden Amerika, Mexico en het Caribisch gebied. In het kader van die functie bezocht ik Nicaragua diverse malen. Tijdens die bezoeken maakte ik ook kennis met Astrid en haar mooie project.

Ik ben inmiddels 73 jaar, al een tijdje met pensioen dus. Ik besteed veel tijd aan vrijwilligerswerk, o.a. in de beweging rond Fairtrade en wereldwinkels, en ook in de wereld van de oude muziek. Ik ben al bijna 50 jaar getrouwd met Marianne. We wonen in Gouda, waar we ook samen genieten van onze volkstuin.