Carmen en Manuel

Breed inzetbaar

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Carmen is een van onze begeleidsters. Ze kwam twee jaar geleden bij ons binnen. Ze had ervaring met het verzorgen van een zieke oudere dame, maar totaal niet met mensen met beperkingen. Toch wilde ze graag bij ons komen werken. Inmiddels is ze heel veel ervaringen rijker en ervaart ze dat ze niet alleen als professional gegroeid is, maar dat ook haar persoonlijke leven er door is verrijkt. En ze geniet van haar werk.

Daarnaast komt ze van het boerenland, waar haar ouders nog steeds wonen. En ze geniet van het verzorgen van planten. Niet alleen helpt ze onze huisgenoot Manuel, zodat hij in onze tuin wat plantjes heeft die hij elke dag water geeft. Maar ook is ze begonnen om plantjes voor de verkoop aan te het publiek aan te bieden, wat door onze straat komt.

Verkoop-projectje
Op de foto’s zie je dat ze met Manuel potjes met aarde aan het vullen is. De potjes zijn yoghurtbekertjes die in de activiteitenclub geverfd zijn. De aarde hebben we gekregen van een vriendin die een tuinbedrijf heeft. Want bij elke activiteit die we ondernemen proberen we zo creatief mogelijk te zijn en mensen in te schakelen. Ook om ons kosten te besparen.

Planten collage

De plantjes verkoopt ze voor een kwartje (eurocent). En het geld gaat in het potje van een initiatief dat we “gezellig samen eten” noemen, wat we eens in de twee maanden organiseren met het personeel van het gemeenschapshuis. Het geld wordt gebruikt om een bijzondere maaltijd te kunnen nuttigen, wat duurder uitpakt dan de doorsnee maaltijden die we nuttigen. Welke maaltijd dat is, wordt gezamenlijk besloten. Om ook op een andere manier met elkaar in contact te komen, het informele aspect benadrukkend. En we nemen wat meer tijd om na het eten ook nog even rond de tafel te blijven zitten, voor een gesprek of een spelletje, bij een kop koffie of thee. Een ieder waardeert deze quality time samen.

Samen
Zo worden gezamenlijk de ideeën geboren waar we in de dagelijkse vergadering al dan niet een vervolg op geven. Gebruikmakend van een ieders talenten. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. En een gezamenlijke inspanning geeft meer voldoening dan wanneer het van hoger hand wordt georganiseerd. In november staat de volgende speciale maaltijd gepland!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van