Boekhandel

Boekhandel Juigalpa zet ons in het zonnetje

Geplaatst in: Blog 0

Na een dag te gast te zijn geweest in de boekhandel van doña Patricia met de deelnemers van de activiteitenclub, neemt ze afscheid van ons met de woorden: Morgen verwacht ik jullie weer….

Eva, Heydis en ik kijken elkaar aan. Oeps…Morgen mogen we weer komen. En niet alleen morgen ze verwacht ons elke dag…Woh, daar kunnen we geen Nee op zeggen, ook al waren we voorbereid op het daar aanwezig zijn voor één dag. Dus verleden week hadden we een zeer bijzondere week met de deelnemers van de activiteitenclub. Elke ochtend en middag kwam Ana Julia ons halen met de auto om naar de boekhandel te gaan die in het centrum van Juigalpa ligt. Want haar moeder had in het kader van De Week van het Kind (en dat i.v.m. onze doelgroep zeer breed op gevat) voorgesteld onze Fundación in haar boekhandel in het zonnetje te zetten. Om onze activiteiten bij een breder publiek onder de aandacht te brengen en om ons te helpen er financieel ook beter van te worden.

Activiteitenclub in de boekhandel
Dus deden we de activiteiten die we anders in ons eigen verblijf deden, nu op een zichtbaar plekje in haar winkel uitgevoerd met de deelnemers van de activiteitenclub, werden er piñatas verkocht en kleine cactusjes in bekertjes die door de deelnemers waren beschilderd. Natuurlijk hadden we deelnemers er van te voren op voorbereid met het tonen van foto’s waar ze zouden werken en door twee weken voor de grote dag te beginnen met het beschilderen van de bekertjes. Een nieuw experiment, dat voor een ieder een zeer aangename bezigheid bleek te zijn!

Mooie opbrengst
Het was een week met veel cadeautjes voor de deelnemers (kleurbladen, kleurpotloden, rugzakje, drinken in de ochtend en middag) en aandacht voor ons project. Wat o.a.het contact met twee directeuren van kleine universiteiten in Juigalpa heeft opgeleverd. Ana Julia legde contacten met twee universiteiten waar we toestemming kregen op een lesdag met een collectebus langs de lokalen te gaan om bijdragen van studenten te vragen voor ons project. En ondanks dat studenten niet de meest vermogende doelgroep is kregen we op die manier toch ook bijna 2000c ($ 65) binnen.

Engelen bestaan
Onze woorden van dank aan doña Patricia en Ana Julia schieten te kort bij alles wat we afgelopen week hebben ervaren en ontvangen! De wonderen zijn de wereld nog niet uit, engelen bestaan. Dat we elkaar mogen blijven inspireren en een ieder op zijn of haar eigen wijze een steentje bijdraagt aan het meewerken aan wonderen in deze, soms zo duistere, wereld. Doña Patricia en haar dochter Ana Julia komen vandaag bij ons eten tussen de middag, als een bescheiden blijk van dank.

 

collage boekhandel

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van