Bijscholing

Bijscholing

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Zaterdag 29 april staat in het teken van bijscholing. De advocate, die ons ook geholpen heeft bij alle formaliteiten om een wettelijke stichting te kunnen worden, komt die dag naar ons toe vanuit Managua om ons op de hoogte te brengen van de laatste wettelijke ontwikkelingen op het vlak van werk aangelegenheden en eisen t.a.v. NGO´s.

Er is in Nicaragua veel controle op het werk van NGO´s (niet gouvernementele organisaties). De regering heeft het liefst zoveel mogelijk zelf in de hand en staat niet erg open voor NGO´s. Ook al is de regering zelf niet in staat om veel sociale problemen op te pakken of er daadwerkelijk iets mee/voor te doen.

Mede daardoor is de financiële verantwoording aan het eind van het jaar een uitgebreide procedure, die veel tijd en geld kost. Maar als je daar goed door heen komt, dan betekent het in ieder geval dat de verantwoording klopt!

De bijscholing wordt in twee groepen gegeven. Eerst voor alle medewerkers. Vervolgens voor de bestuursleden en leden van de Algemene vergadering. Hopelijk weet doña Hilda de enigszins taaie kost op een dynamische manier te brengen!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van