Astrid

Bezoek aan Nederland en Engeland

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

In mijn beleving nog maar net terug van onze gezinsherenigingsvakantie in Ecuador, of een nieuwe reis staat geboekt.
Alhoewel de Week Nederlandse Missionarissen eens per 4 jaar een reis betaald, leek het mij goed om te proberen eens per twee jaar een bezoek aan Nederland te brengen. Om vrienden en familie weer te zien. Maar zeker ook om uit de eerst hand informatie te kunnen geven over ons werk en de betrokkenheid nog levendiger te kunnen maken.

Het ticket is gekocht. Of beter gezegd: de tickets. Ik vlieg 14 maart naar Nederland; ben van 18-22 mrt in Engeland, waar Eric ons werk promoot; en ben daarna weer in Nederland tot 3 april.
Eric’s betrokkenheid begon met het werken aan de Engelse vertalingen die u op de Vivir Juntos pagina ziet. Maar inmiddels zijn er al heel wat mensen in en om Sherborne die van ons werk op de hoogte zijn. Door twee keer een sponsorloop gehouden te hebben voor onze Fundación; en doordat de kerk, waarbij hij betrokken is met zijn vrouw, giften naar ons werk heeft overgemaakt. Het is mooi hoe de kring van betrokken uitbreidt! En een ieder op zijn/haar manier invulling geeft aan onze slogan, dat we anderen nodig hebben omdat we alleen SAMEN het verschil kunnen maken.
En alhoewel mijn Engels wel wat ingeboet heeft door al het Spaans dat ik hier dagelijks spreek, gaan we de uitdaging aan om ook in Engeland over ons werk en motivatie te spreken.

Terug in Nederland
Ik ben nog bezig de puzzel van de bezoeken, ‘wanneer, waar’, te maken. Een kwestie van plannen en agenda’s op elkaar afstemmen en open staan voor alle verrassingen die voorbij zullen komen! Vast staat mijn bijdrage aan de (ochtend)kerkdienst in de Regenboog in Leiden op 24 maart met een gesprek na de dienst. Woont u in de buurt van Leiden, voelt u zich genodigd.
Ook hoop ik aanwezig te zijn in de Pompe, waar elke laatste woensdag van de maand een maaltijd gekookt wordt, voor mensen van binnen en buiten, waar de bijdragen gaan naar ons werk.

Mijn insteek is “tijd voor ontmoeting”. Waarbij het minder gaat om de kwantiteit, maar bovenal om de kwaliteit. !Hasta pronto! (tot spoedig)

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van