Rijdende trein

Rijdende trein

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

In Juigalpa werkt Fundación Ruach hard aan het opzetten van de woongemeenschap. Dat heeft heel wat administratieve voeten in de aarde. Een blik in hun activiteiten van afgelopen maand.

We zijn het Nieuwe Jaar goed begonnen. Wat hebben we in januari gedaan?

We hebben een bijeenkomst met de advocaat gehad. Hij heeft ons alle officiële papieren overhandigd ter afronding van het proces om een stichting te worden. Nu zijn we een officiële stichting! Onze bijeenkomsten van de reflectiegroep zijn nu bestuursvergaderingen geworden. In januari hebben we er al drie gehad. Ook hebben we vergaderd met de leden van de Algemene Vergadering (Asamblea) om hen te informeren over de visie en missie van de Ark van waaruit wij willen werken in het gemeenschapshuis. We pretenderen hiermee niet dat we al een Ark-gemeenschap zijn want daar is meer voor nodig. Onder leiding van een Jezuïet pater uit Managua hebben we een retraite gehouden voor leden van ons bestuur en de Algemene Vergadering. Het doel hiervan was om ons als groep te versterken en onze prioriteiten goed voor ogen te houden.

Bankrekening en Postbus

We zitten midden in het proces om als stichting een bankrekening te kunnen openen. Hiervoor hebben we verschillende formulieren en officiële documenten naar het hoofdkantoor in Managua gestuurd. Nu wachten we op groen licht!

En we hebben een eigen postbus geopend:
Fundación Cristiana Comunitaria para personas con Discapacidad Ruach
Apartado 10
Juigalpa
Nicaragua

Functies en kwaliteit
Verder is er gewerkt aan interne documenten om onder andere de functies en verantwoordelijkheden te onderscheiden, de nodige vergaderstructuren te te bepalen en de kwaliteit van de zorg te garanderen. Het zijn documenten die bijgeschaafd moeten worden in de praktijk van alle dag, maar die de richting van ons handelen bepalen.

Op stoom
Er is veel te doen. En dat zal de komende maanden alleen maar toenemen omdat we steeds dichter bij de datum komen dat we daadwerkelijk een start willen en kunnen maken met ons gemeenschapshuis. Die datum kunnen we niet plannen, omdat er te veel factoren een rol spelen die van invloed zijn. Maar, om een Nederlands beeld te gebruiken (want in Nicaragua heeft men geen treinen) we komen steeds meer van een langzaam rijdende trein in een vaart krijgende trein! En dat we op het juiste moment kunnen starten maken velen van jullie mede mogelijk! Want via St. Vivir Juntos worden binnenkort de nodige gelden voor het huren en inrichten van het gemeenschapshuis overgemaakt!

Astrid
i.s.m. Stichting Vivir Juntos