Foto van taller

Vieren

Geplaatst in: Blog 0

Morgen is de grote dag! Alles wordt in gereedheid gebracht voor het vieren van de tweede verjaardag van onze Fundación.

Het feestprogramma zal plaatsvinden in de ochtend. We hebben ongeveer 70 uitnodigingen de deur uitgedaan, naar vertegenwoordigers van lokale ministeries en mensen die hun steentje op één of andere manier dit jaar hebben bijgedragen, aan het welzijn van onze Fundación. Want vieren kun je alleen maar samen! En met die mensen die zich bij ons betrokken voelen.

Daarom zijn er bovendien uitnodigingen gegaan per mail, naar mensen op afstand, zoals u. Die lichamelijk niet aanwezig kunnen zijn. Maar wel met ons mee leven. Met warme reacties zoals:

‘Gisteren had ik jouw uitnodiging voorgelezen in de gesprekskring. Zij vonden het erg leuk en fijn. Namens hen allen en ook mezelf:

  • doorgaan
  • dat jullie het goed hebben daar
  • gefeliciteerd
  • sterkte
  • we blijven met elkaar verbonden
  • heel veel succes met jullie goede werk’.

Programma

Vanaf 8 uur zijn we volop in de weer onze grote huiskamer om te toveren in een ‘conferentiezaal’ waar zeker zo’n 60 mensen een plekje kunnen krijgen. Natuurlijk hebben we daarvoor stoelen gehuurd. Aan de muren, binnen en buiten hangen feestversiering en ballonen om te laten voelen dat we wat te vieren hebben. Tegen tien uur zal de muziekinstallatie komen, de ceremoniemeester, de hapjes en is de thee en koffie gezet. Voor de eerste mensen die binnen zullen komen druppelen. Op tijd beginnen is hier onbegonnen werk maar veel later dan half elf zal het is ons geval niet worden (mensen komen makkelijk en uur te laat…).

Zowel Loyda, Daniel, Miguel als Jonathan zullen samen met de begeleidsters (alhoewel meer de begeleidster dan onze huisgenoten) een kinderliedje zingen waar eenieder op zijn/haar manier van geniet. Ook de compañeros van de activiteitenclub zullen twee liedjes zingen, ik zie ze dagelijks in de club zingen.

Mijn rol is een verslag geven van de resultaten van afgelopen jaar in het gemeenschapshuis en de club, aan de hand van een foto-presentatie die ik in elkaar heb gezet. Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden. Dan is er ook ruimte voor mensen uit het publiek om te reageren of vragen te stellen. Waarna de officiële bijeenkomst wordt afgesloten.

De fanfare staat dan klaar om het over te nemen, terwijl eenieder nageniet met een hapje en een drankje. Of, als men het huis nog niet kent, een rondje huis te doen.

Voor personeel, huisgenoten, clubleden, familie en enkele goede vrienden wordt het feest beëindigd met een maaltijd waar we rond de 40 personen verwachten!

Een nieuw begin

Een verjaardag is de afsluiting van een levensjaar, waar we met dankbaarheid op terug zien. Niet omdat we geen obstakels hebben gehad op onze weg of goed op schema liggen, wat al onze plannen betreft. Maar wel omdat we voelen dat er zegen rust op ons werk. En we, samen met mensen hier en in andere landen een verschil maken. Ook dat die kring steeds groter wordt.

Dus een verjaardag ter afsluiting. Maar ook als beginpunt van een nieuw levensjaar. Waar weer nieuwe uitdagingen voor ons liggen.
Symbolisch deze foto van de eerste oogst van het tuinproject van de activiteitenclub. Zoveel moeite en pogingen als dit project ons heeft gegeven. Maar de aanhouder wint. En deze week zijn de eerste komkommers geoogst! Moge zo ook onze inspanningen in de Fundación vruchten blijven dragen, door een gezamenlijke inspanning! Dank voor het waterdruppeltje dat u bijdraagt!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van