Welkom in ons huis

Contract gemeenschapshuis ondertekend!

Geplaatst in: Blog 0

Na het nodige zoekwerk en het beoordelen van de diverse woningen die we hebben bekeken is het dan zo ver: we hebben het contract van het huis ondertekend dat als ons gemeenschapshuis dienst gaat doen! Ana Alicia als presidente van de Fundación ondertekent op de foto het contract samen met de huiseigenaar en in aanwezigheid van een advocaat. Want zo gaat dat hier, als je een formeel contract afsluit.

contract wordt getekend
Ana Alicia tekent het contract.

 

Ons huis
Bovenaan dit bericht zie je een foto van ons huis. En een open deur, want dat is in principe ons beleid. Dat er zoveel hekwerk aan het huis zit is hier doorsnee. Zo voelt men zich veiliger. En bijzonder he? Een huis dat ten dele geverfd is in de kleuren van VivirJuntos en de Fundación Ruach!
We hebben geen tuin, maar wel een rustig park/pleintje voor ons, waar we in de namiddag koelte van een stukje natuur kunnen genieten. En makkelijk in contact kunnen komen met buurtbewoners.
Het huis bevindt zich drie minuten lopen van het huis, waar we nu wonen. Dus dat is erg fijn voor Jonathan die zich net een beetje thuis begint te voelen in zijn nieuwe woonomgeving.

Huisactiviteiten
Het huis zal als uitgangspunt voor al onze activiteiten dienen: een woonhuis voor maximaal zes personen met een verstandelijke beperking, die in de loop van twee jaar waarschijnlijk opgenomen zullen worden;
waar ook de activiteitenclub georganiseerd zal worden voor 12 mensen (eind 2016) met een intellectuele beperking uit de wijk of stad, die anders de deur niet uit komen, zodat ze zinvol bezig kunnen zijn.
En waar we een laagdrempelige service bieden voor ouders met een kind met een beperking, die raad of advies nodig hebben (een soort centrum voor Jeugd en Gezin voor deze gezinnen).

Woonkamer
De woonkamer.

Planning
Het huis hoeft niet opgeknapt te worden, maar wel moeten we afscheidingen maken in de vrij grote slaapkamers om de toekomstige bewoners een eigen privé ruimte te geven. En natuurlijk moeten we het huis woonklaar gaan maken wat nog wat tijd zal kosten. In de loop van mei hopen Jonathan en ik dan te kunnen verhuizen. Hopelijk met een eerste begeleider (acompañante) waar we nu volop naar op zoek zijn.

En willen jullie ons een ouderwets kaartje sturen? (Doe die dan wel in een envelop om de kans te vergroten dat het aankomt.) Ons postadres is:
Fundacion Ruach
Apartado 10
Juigalpa
Chontales
Nicaragua

 

Astrid Delleman, i.s.m. Stichting Vivir Juntos

Volgen Annelies:

Communicatieadviseur

Laatste berichten van