Uitje naar de bazar

Uitje

Geplaatst in: Blog 0

Don Nestor met de auto is keurig op tijd. Als we, Manuel, Miguel, deelnemers van de activiteitenclub Maria Elena en ik als vertegenwoordigers van het gemeenschapshuis aankomen waar de bazar gehouden wordt, is het een gezellige drukte. Even later komen ook wat mensen van ons bestuur.

De club 4×4 Chontales houdt vandaag een bazar waar ze tweedehands kleding verkopen die ze zelf bij elkaar hebben gebracht om geld in te zamelen voor de Fundacion Ruach. Ze hebben via via van ons bestaan gehoord, steunen jaarlijks een social project, en kwamen dit jaar bij ons uit. Het is de eerste keer dat een organisatie zich hier zo voor ons inspant. Wat een geweldig gebaar!

Club 4×4
Is een nationale organisatie die recreatieve activiteiten organiseert voor zijn deelnemers: gezinnen, die een jeep hebben (4×4). Maar ze schijnen ook internationaal te bestaan! Daarnaast heeft elke afdeling als belangrijkste doel sociale werken te steunen in zijn provincie/department, door acties en inzamelen van geld.
De leden hebben eens per maand een tocht door een onherbergzaam gebied van Nicaragua, waarbij ze het nationaal toerisme willen promoten. Hoe moeilijker de tocht, hoe leuker ze het vinden. Het hele gezin gaat mee. Natuurlijk unieke en zeer leerzame ervaringen voor alle zonen en dochters die mee gaan.

Bazar
De opening was in de middag gepland. Maar de leden waren zo enthousiast dat de verkoop al begon in de ochtend. Als wij om drie uur aankomen, zijn ze al een tijd bezig. Onze komst is om meer gezicht te geven aan het doel van de bazar. De huisgenoten en leden van de activiteitenclub krijgen wat lekkers aangeboden, terwijl ze genieten van alle drukte om zich heen.
Juist die ochtend heeft Maria Elena 20 cordobas gekregen van een half zusje die onverwachts op bezoek kwam. Maria Elena koopt in principe nooit iets omdat ze geen geld heeft. En ook niet gewend is geld te beheren. Maar nu ze geld gekregen heeft, wil ze het ook uitgeven. Ze ziet een stoffen opbergzak, die ze in haar kamer op kan hangen, waar veel zaken netjes in opgeborgen kan worden. Heel nuttig voor Maria Elena die wat chaotisch is, dingen laat slingeren en daarna kwijt is. Dus ze wil die opbergzak wel kopen. Natuurlijk heeft ze niet het bedrag dat er op staat. Maar graag wordt de tering naar de nering gezet en wordt het haar aangeboden voor 20 cordobas. Ze straalt!

Collage uitje bazar

De foto’s geven een kleine impressie van de middag. En het zijn mooie herinneringen aan dit grootse gebaar van de leden van de club. Bovendien zijn we zeker dat we via hun weer anderen in beweging zetten en bv. onze peter- en meterkring kunnen uitbreiden.

Overhandiging
Om 5 uur worden we thuis weer afgeleverd. In de loop van de komende week wordt er een afspraak gemaakt om de opbrengst officieel te overhandigen aan het bestuur in het gemeenschapshuis. De bedoeling is dat alle leden van de club, inclusief kinderen erbij zullen zijn.
Mooi, want het zorgen voor economische middelen is een. Het werken aan bewustwording is twee en zeker net zo belangrijk. En zo wordt deze ervaring ook een win-win-ervaring, waar beiden organisaties in zekere mate beter van worden! Samen maken we het verschil!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van