terugblik 2016

Terugblik op 2016

Geplaatst in: Blog 0

Met het bestuur hadden we vorige week de laatste vergadering van het jaar waarin we onze activiteiten van 2016 hebben geëvalueerd. Vorig jaar om deze tijd waren we nog geen officieel gevormde organisatie; alles wat we wilden was nog een ‘droom’. We kijken terug op een jaar vol mijlpalen!

We hebben een activiteitenclub waar zeven deelnemers in de middag komen, de casa hogar waar we nu drie mensen met een intellectuele beperking een huis bieden en de activiteiten in de wijk/stad om onze organisatie onder de aandacht te brengen, waardoor we een steentje bijdragen aan bewustwording en begrip voor de talenten van onze doelgroep.

Daarnaast hebben we gewerkt aan het uitbreiden van ons netwerk met organisaties. Studenten van een universiteit in Managua hebben ons met onze PR geholpen; Judith kwam via een Duitse organisatie twee maanden meehelpen als vrijwilliger. En er zijn gesprekken met een andere organisatie voor kortdurende stagemogelijkheden in de activiteitenclub en op het kantoor. Daarnaast hebben we natuurlijk contacten met officiële instanties als het ministerie van werk, van gezondheidszorg, van gezin en familie etc.

Ook hebben we veel persoonlijke contacten opgedaan. Er is momenteel een groep van zo’n twintig peters en meters die met een bepaalde regelmaat een klein geldbedrag of etenswaren geven. We hebben een internationaal netwerk om ons heen van vrienden en nieuwe vrienden die ons helpen met contacten of donaties in Nederland, Engeland, Duitsland, Chili, VS, Ecuador en Nicaragua! Dus zeker meer dan honderd mensen zijn in meer of mindere mate bij ons werk betrokken!

En dit alles was niet mogelijk geweest, zonder de steun van Vivir Juntos die een groot deel van onze begroting heeft gedekt, het bestuur van de Fundación Ruach die trouw 2x per maand bij elkaar kwam om de kar te trekken en God die onze inspanningen heeft gezegend. Samen kunnen we een verschil maken! Dus dat we wat te vieren hadden, zeker! Neemt u er thuis ook een glas op?!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van