onkruid wieden

Tuin

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Een van onze nieuwe plannen is deelnemers van de activiteitenclub meer in contact te brengen met planten en hun groeiproces.

Achter het huis waar we de activiteitenclub houden is een stuk grond, waar de deelnemers elke keer dat ze komen, helpen het onkruid te verwijderen. Dat vinden ze leuk werk. Dat bracht ons op het idee om plantjes te gaan kweken. Eerst op hele kleine schaal, ieder zijn/haar plantje in een potje. En ontdekken hoe we dat uit kunnen breiden. Afhankelijk van interesse en mogelijkheden van de deelnemers.

Het is hier niet zo makkelijk om aan goede aarde te komen. Dat is niet te koop in elke willekeurige supermarkt. Dus schreven we een brief aan de directrice van de agrarische school die Juigalpa rijk is met de vraag of zij ons aarde cadeau kon doen. En op korte termijn kregen we niet alleen een positieve reactie, ze was ook gul in haar gift. Inmiddels hebben we zes grote plastic zakken vol aarde in huis, in afwachting dat we daarmee in januari ons zaaiplan kunnen beginnen!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van