Eric

Steunt u Eric met zijn sponsorloop voor Ruach?

Geplaatst in: Blog 0

Sinds het begin ondersteunt Eric Jager Ruach’s werk in het graafschap Dorset, UK. We kennen elkaar uit onze studententijd en we bleven contact houden.

Niet alleen doet hij het vertaalwerk van het Nederlands naar het Engels dat op de website van VivirJuntos komt. Door zijn enthousiasme en dat van zijn vrouw Rosaleen is er een kring van belangstellenden ontstaan, die ik tijdens mijn bezoek in maart toesprak en kon bedanken voor het steentje wat een ieder daar bijdraagt. Inclusief de commissie van de Abbey kerk, die al drie keer collectegeld naar onze Fundación Ruach heeft overgemaakt.
Maar er is meer. Vorig jaar in november liep hij zijn 2e sponsorloop, om geld in te zamelen voor de Fundación. Een uitstapje van 31 km in de heuvels rond Sherborne waar hij woont (zie de foto).

Nieuwe actie
Hij bereidt zich nu voor op zijn derde Ruach run. En hij heeft de lat hoger gelegd: op 14 september wil hij 50 kilometer lopen in Winschoten, zijn geboortestad in de provincie Groningen. Eric vertelt iets over wat hem bezielt en hoe het gaat met zijn voorbereidingen:

“Mijn betrokkenheid heeft me vanaf het begin in 2015 altijd veel plezier gegeven. Astrid, die ik al ken uit onze studententijd, en haar Nicaraguaanse collega’s in Juigalpa maken echt een verschil wat de zorg voor volwassen met een intellectuele beperking betreft. Heel bewonderenswaardig hoeveel er bereikt is in hele korte tijd met weinig middelen en volop geestdrift. Ruach verdient elke cent die ze hopelijk krijgen. Ik zou graag zien dat Ruach in staat wordt gesteld een nieuwe fase in te gaan: uitbreiding van het werk van Ruach’s activiteitencentrum en vooral ook de omslag naar grotere financiële onafhankelijkheid door het opzetten van activiteiten of bedrijvigheid die inkomen opleveren. Als ik daaraan kan bijdragen door wat vuur uit mijn sloffen te lopen, dan doe ik dat maar al te graag!
De Run van Winschoten is niet nieuw voor me. Dit evenement is de jaarlijkse officiële Nederlandse kampioenschap 100 km hardlopen waaraan mensen uit vele landen deelnemen. De 50 km race, waaraan ik meedoe, is naast een 10 keer 10km estafettewedstrijd een van de twee nevenevenementen. In 2011 heb ik ook aan de 50 km meegedaan toen ik net 55 jaar was. We zijn nu 8 jaar verder en ik kan er niet meer van uitgaan dat ik de 50 km deze keer zo maar even uit zal lopen. Een kleine maar hardnekkige blessure die ik met Pasen opliep hield me zo’n twee maanden zo goed als aan de kant. Ik probeer nu het verloren terrein terug te winnen om op 14 september toch de 50 km binnen de tijdslimiet van 6 uur uit te kunnen lopen. Voor 17 augustus heb ik een trainingsrun van zo’n 35-40 km gepland met een aantal leden van mijn hardloopclub hier in Sherborne. In het heuvelachtige Dorset is het erg lastig vlakke grond te vinden, maar ik ga mijn best doen hele steile stukken zoveel mogelijk te vermijden”.

Steunt u mij?
Dat is niet alleen Eric’s verzoek, maar ook ons verzoek als Fundación Ruach, die natuurlijk deze actie breed onder de aandacht wil brengen. We zouden het fantastisch vinden als u Eric’s run kunt sponseren! Geen bedrag is te klein. Een gift kan op twee manieren gedaan worden:

1) Wilt u doneren vanaf 12 augustus, 15:00 Nederlandse tijd? (dat is 14:00 UK tijd) Dan kan dat via Global Giving. Er loopt namelijk een actie waarbij Ruach kans maakt op een 60% bonus over elke gift tot $50 als het vanaf 12 augustus, 15:00 binnenkomt. Er is een pot van $60,000 voor matchings, maar op=op ).
2) Doneren kan ook via Vivir Juntos. Vivir Juntos is een Algemeen Nut Beogende Instelling, wat betekent dat uw gift onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar is.

Een gift kan het best gedaan worden via Ruach’s moederorganisatie Vivir Juntos in Leiden: www.vivirjuntos.org.
Vivir Juntos is een Algemeen Nut Beogende Instelling, wat betekent dat uw gift onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar is.
U kunt ook helpen door deze actie bij vrienden en familie onder de aandacht te brengen, waar door de kans groter wordt dat meer mensen Eric’s initiatief steunen. Samen maken we daardoor het verschil!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van