Eric en Tad

‘Dommekrach’ voor Ruach

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Verleden jaar hadden we diverse contacten die op een bijzondere manier geld inzamelden voor de Fundacion Ruach d.m.v. meedoen aan de Koningsmarkt en de opbrengst via VivirJuntos naar Ruach sturen; geen cadeaus vragen op verjaardagen maar geld voor de Fundacion; of een kookproject starten en mensen die mee-aten een vrijwillige bijdrage laten betalen die naar de Fundacion ging.

Hieronder beschrijft Eric Jager zijn unieke manier om geld te werven voor ons werk in Nicaragua: het ‘Dommekracht-voor-goede-doelen’ project. Hij schrijft:

“Ik was verrast toen mijn 78-jarige buurman mij vroeg of ik hem kon helpen om zijn tuin weer helemaal op orde te krijgen. Die had hij vanwege een auto-ongeluk meer dan 5 jaren geleden noodgedwongen moeten verwaarlozen. Hij is nu min of meer hersteld, maar door zijn leeftijd zag hij het niet zitten in zijn eentje aan zijn ambitieuze plannen te beginnen. Hij bood een uurloon aan waar menig zelfstandige ervaren klusjesman in onze streek geen ‘Nee’ tegen zouden hebben gezegd. Tad is fijne buurman, dus natuurlijk wilde ik hem helpen. Maar ik had het niet in me zijn over-royale aanbod te accepteren. Temeer ik vind dat ik met twee linkerhanden geboren ben!

Win-win situatie voor velen
Toen kreeg ik een ingeving: mijn tegenbod was voor een veel (vriend)schappelijker uurloon hem te helpen om zo fondsen te werven voor Ruach. En mogelijk andere goede doelen.
Tad wist dat ik betrokken ben bij Ruach. Hij was erbij toen Astrid in maart in Sherborne kwam vertellen over Ruach’s werk, in een bijeenkomst die ik had georganiseerd. Hij was dus extra blij met mijn hulp en met mijn voorstel. En ik heb nu dus een ‘Ruach/goede doelen potje’ tot mijn beschikking. Wat mijn werk bij Tad des te waardevoller maakt. En ook de buurt wint erbij, want Tad’s tuin werkt mee aan een mooiere omgeving!”

Goed voorbeeld doet volgen…?!
Natuurlijk zijn we superblij met Eric’s actie, waar zowel zijn buurman als wij voordeel bij hebben. Een ander voorbeeld hoe men zijn/haar steentje bij kan dragen ter ondersteuning van het werk wat we doen in Juigalpa. Hopelijk brengt dit anderen op nieuwe ideeën hoe op een creatieve manier ons financieel te ondersteunen. Want samen kunnen we echt een verschil maken!