Activiteitenclub

Plannen voor de activiteitenclub

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Hadden we eind vorig jaar zes deelnemers in de activiteitenclub, dit jaar is het streven het aantal deelnemers uit te breiden. Want in Juigalpa wordt niets georganiseerd voor jongeren/volwassenen met een intellectuele beperking. In januari zijn we daarom met een ochtendgroep gestart.

We hebben er voor gekozen in de ochtend en middag verschillende deelnemers te hebben, om meer mensen een plek te kunnen geven. Er zijn nu 13 deelnemers: Gabriel, Hector, Renee, Milagro, Junios, Yamil, Darling, Rusby, Rene, Grecia, Georgina, Germany en Raymundo.

Groepjes
We werken in groepjes van 5 a 6 personen, afhankelijk van de ondersteuning die ze nodig hebben van Eva. De eerste zes weken is onze observatieperiode om goed te observeren wat de persoon kan, wat hij of zij van ons nodig heeft, en wat hij of zij in potentie waarschijnlijk zal kunnen. Daarna maken we afspraken met de verantwoordelijke ´wettelijk vertegenwoordiger´.

Meer deelnemers, meer talenten, meer vaardigheden
Momenteel bekijken we hoe we ons activiteitenprogramma uit kunnen breiden. Naast het maken van piñatas, waar een ieder, hoe beperkt ook in zijn of haar kunnen, aan mee kan werken, bekijken we hoe het project met de plantjes uit kunnen breiden. En of het haalbaar is om een project te doen met met klei of het schilderen van aardewerk. Bij alle activiteiten willen we zoveel mogelijk deelnemers actief zien te krijgen. Maar ook een bepaalde specialisatie is natuurlijk mogelijk. We hopen in de volgende nieuwsbrief te kunnen schrijven waar de keuze op is gevallen!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van