Rommelmarkt

Oranje

Geplaatst in: Blog 0

Nederland tooide zich de afgelopen week in oranje, de nationale kleur, vanwege Koningsdag. Oranje is één van de kleuren die in het logo van Vivir Juntos te vinden is, Nederland symboliserend. Het lichte blauw is te vinden in de vlag van Nicaragua.

De kleuren tonen de band tussen Nederland en Nicaragua, die in het werk van Vivir Juntos uitgedrukt wordt. Want gedurende een aantal jaren helpt de Nederlandse stichting Vivir Juntos fondsen te vinden om het werk in Juigalpa te ondersteunen.

De Fundación Ruach, die iets later is opgericht in Nicaragua en verantwoordelijk is voor de directe uitvoering van het werk in het gemeenschapshuis en de activiteitenclub in Juigalpa, heeft in haar logo de kleuren oranje en blauw overgenomen.

Afgelopen Koningsdag waren de kleuren blauw en oranje op de kleedjesmarkt in Ter Aar te vinden (zie foto). Mede geïnitieerd door Laura. Ik leerde Laura jaren geleden in Nicaragua kennen, toen ze daar stage liep vanuit haar SPH-opleiding en wij een beetje als ‘haar familie’ mochten fungeren. Sinds die tijd hebben we een mooie vriendschap opgebouwd. Bovendien draagt ze Nicaragua nog steeds een warm hart toe.
Twee dagen geleden kreeg ik plotseling een appje van haar: ‘Leuke verrassing! We hebben een mooi bedrag opgehaald voor jullie!’ Met foto’s van hoe en wat ze hadden georganiseerd.
Ontroerend, toch!

Verkoop

Laura’s zus en haar vriendin staan al meerdere jaren achter elkaar op deze rommelmarkt op Koningsdag. Elk jaar kiezen ze een goed doel voor de opbrengst van de verzamelde of zelfgemaakte spullen die ze verkopen. En zonder het vooraf te melden besloten ze dat ze dit jaar de opbrengst ten goede wilden laten komen aan de woongemeenschap van Ruach!Rommelmarkt ballonnen
Door hun ervaring in de verkoop, hulp van familie en vrienden die spullen beschikbaar stelden stonden ze, dit keer samen met Laura en een andere vriendin, al vroeg op Koningsdag klaar met hun handeltje, inclusief flyertjes met informatie.

Laura schreef me: ”Het werd een gezellige dag, met oranje soezen en leuke contactmomenten. Zo spraken we een mevrouw die spullen voor kleine prijsjes verzamelde om ze naar minderbedeelden in Marokko te brengen. Zoals ze zelf opmerkte: Dit komt dus twee goede bestemmingen tegelijk ten goede!
Later op de dag kwam een echtpaar voorbij, dat erg geïnteresseerd was in het project. Het bleek dat ze zich in hadden gezet in Tanzania.

Ik werd vertederd door een hoogbejaarde meneer in zijn scootmobiel, die met grote zorgvuldigheid twee waxinehouders uitzocht voor 50 eurocent en nadrukkelijk het dubbele gaf, “voor de woongroep”.

Dus er is er niet alleen geld voor het project ingezameld op een creatieve manier, maar ons werk in Juigalpa is op een mooie manier onder een breder publiek onder de aandacht gebracht.

Laura voegt toe: “Er is over jullie bijzondere en belangrijke werk verteld en gehoord! Met plezier hebben we de mooie opbrengst overgemaakt op de rekening van Vivir Juntos”.

Laura, Marlies, Audrey en Janneke, dank dat jullie concreet in houd hebben gegeven, dat we samen een verschil kunnen maken! Dank voor jullie inzet! Moge jullie initiatief anderen inspireren!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van