Nieuwe fondsenwervingsactie via Global Giving. Doet u mee?

Geplaatst in: Blog 0

Herinnert u zich nog dat we in september deelname aan de Little by Little actie die door GlobalGiving georganiseerd werd? Wat voor ons een groot succes werd, want 42 mensen deden mee en we kwamen uit op een bedrag rond de $ 4500,- voor een te starten brillenzaak!

In de week van 8 tot 12 maart 2021 zijn we van plan om deel te nemen aan de komende Little-by-Little-campagne. Tijdens deze week worden alle donaties tot een maximum van US $50 of het equivalent in ponden (ongeveer £35) of euro’s (ongeveer €40) verdubbeld met 50% door Global Giving.

Waarom willen we meedoen?
Door de Coronacrisis is 2020 ook voor Ruach een moeilijk jaar geweest. We zijn er weinig in geslaagd om ons werk lokaal te promoten door middel van outreach-activiteiten zoals we hadden gewild. We kwamen rond door kleine lokale en vooral internationale giften. Maar we hadden weinig over om het ontbrekende geld te genereren om de ‘Ruach Optics’ te kunnen starten.
De brillenzaak moet ons in staat stellen om zelfvoorzienend te worden, aangezien de winst van deze winkel gebruikt zal worden om de kosten van het kantoor en de sociale programma’s (gemeenschapshuis, activiteiten club, bewustmakingswerk en voorlichting t.a.v. het leven van mensen met een intellectueel beperking in en nabij Juigalpa) geleidelijk aan te kunnen dekken.
Als onze maart-campagne opnieuw een vergelijkbaar bedrag opbrengt, hebben we bijna het minimum aan kapitaal binnen om “Ruach Optics” te kunnen starten. En als er iets meer nodig is, doen we een beroep op een paar vrienden, om ons renteloze leningen te verstrekken. Want we willen zo snel mogelijk beginnen!

Mogen we erop rekenen dat u ons weer gaat steunen, ofwel rechtstreeks in de week van 8-12 maart via onze link op de Global Giving-website: https://www.globalgiving.org/projects/project-ruach-optics/

Of door een klein bedrag toe te zeggen aan Eric Jager, die dat dan via Global Giving aan ons doet toekomen? Eric is onze 64-jarige vrijwilliger in de UK, die ook deze keer onze campagne ondersteunt, met zijn op latere leeftijd ontdekte hardlopersbenen. Meer hierover schrijft Eric zelf:

Uitdaging: mijn eerste Ruach-run sneller lopen dan 4 jaar geleden!
“Om de Little-by-Little-campagne van maart te ondersteunen, heb ik mezelf een nieuwe uitdaging gesteld, namelijk om voor 8 maart de route van mijn 1e Ruach-run van 26,2 km sneller te lopen dan ik deed op 31 december 2016. Toen kostte het me 2 uur en 36 minuten, of gemiddeld 10 km per uur; of 6 min per km. Dit is misschien niet erg indrukwekkend naar Nederlandse begrippen, maar de route is nogal lastig en omvat 4 stukken die zo steil zijn dat ik omhoog zal moeten lopen. Een van die stukken is bovendien een hopelijk niet al te modderig ruiterpad! En mijn leeftijd werkt natuurlijk niet mee als het om snelheid gaat.

Een pond/Euro/dollar telt echt! Kun je $10, £5 of €5 (de minimumbedragen die Global Giving via hun website kan accepteren) missen en mij sponsoren, als ik slaag in mijn poging om ‘Ruach-1’ sneller te lopen dan toen? Een klein bedrag van £5 of €5 zou Ruach in feite £ 6,75 of € 6,75 opleveren (minus kleine verwerkingskosten voor Global Giving). Britse belastingbetalers kunnen ook gebruik maken van Gift-Aid, waardoor de waarde met 25% toeneemt, wat betekent dat £ 5 met Gift-Aid £ 8,44 voor Ruach wordt.

Ik weet uit eerdere campagnes dat nogal wat mensen in mijn kring niet online kunnen doneren op een buitenlandse website. Er zijn oplossingen! Als je mij wilt ondersteunen, maar niet via Global Giving, neem dan contact met me op via 1) e-mail ; of 2) stuur een sms naar mijn mobiel: +44 7 448 495 085.”

Ten slotte
In het weekend van 6-7 maart, vóór de start van de Little-by-Little-campagne, zullen we opnieuw een mailing de deur uit doen en (i) je vertellen of Eric erin is geslaagd om sneller te rennen dan 4 jaar geleden en (ii) geven we het laatste nieuws, over de dan naderende start van de Little-by-Little-campagne.

En natuurlijk, na de campagne zullen we laten weten hoeveel we de actie heeft opgebracht en hoeveel mensen bij dit resultaat betrokken waren. En vertellen over de volgende stappen die we hebben gepland om onze droom werkelijkheid te laten worden, door de brillenzaak op te starten.

Voel jezelf onderdeel van ons werk en doe met ons mee! Samen kunnen we het!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van