Astrid y Marileth

Moederdag

Geplaatst in: Blog 0

De maand mei staat in veel landen in het kader van moederdag: Nederland de tweede zondag van mei, in Ecuador 10 mei en in Nicaragua 30 mei. In Nicaragua is het zo´n belangrijke dag, dat de regering er geregeld een vrije werkdag voor geeft!

Zo ook dit jaar. Voor onze werkneemsters in het gemeenschapshuis betekent dit dat er maar één vrij kan nemen zodat alles toch enigszins door kan lopen. En dat de vrije dag van de anderen op een ander moment opgenomen kan worden.

Alle basisscholen houden bijeenkomsten waar de moeders in het zonnetje worden gezet. En er zullen weinig moeders zijn die niet een cadeautje van hun kinderen hebben ontvangen. Alle winkels van groot tot klein boden wel iets aan om moeder te verrassen. Daarbij was de kleur rood, om de liefde voor moeder uit te drukken, favoriet: rode kussens, rode bekers, rode handdoeken etc. De viering van moederdag is bijna belangrijker dan het vieren van een verjaardag!

Natuurlijk ontkwamen wij er als Fundación ook niet aan. Dus enerzijds werd er aandacht aan moederdag besteed bij de bestuursvergadering, waarbij aan het eind van de vergadering er een gezellig samenzijn was met taart en fris.

Op 31 mei vierden we moederdag met alle medewerksters (allen vrouwen en allen moeder!) van de Fundación. We hadden een gezamenlijke lunch. Juana had een grote pan speciale rijst gekookt en als toetje (wat we hier nooit hebben) hadden we cake. Marileth, als vertegenwoordigster van het bestuur gaf aan een ieder een aardigheidje, een beker met inhoud (zie foto bovenaan). Een detail dat door de werkneemsters erg werd gewaardeerd.

Voor de moeders van de deelnemers van de activiteitenclub en voor andere familieleden Tekening voor de moedersdie als ´moeder´fungeren (zo wordt Rusby verzorgd door haar broer en Raymundo door zijn zus) hebben we op woensdag 30 mei een gezellig samenzijn georganiseerd, om de ´moeders´ in het zonnetje te zetten en om ook aandacht te geven aan de onderlinge band. Aan het eind van de bijeenkomst gaven de deelnemers van de activiteitenclub een zelfgemaakte tekening als cadeautje aan hun verzorg(st)er (zie foto).

En de gelegenheid benuttend dat we met veel mensen samen waren, werd de rifa getrokken (zie vorige blog) en werd de winnares bekend gemaakt. Ondanks dat er 50 ingevulde lijsten waren viel de prijs zowaar op de ingevulde lijst van een moeder van een deelneemster van de activiteitenclub! Haar moederdag kon niet meer stuk!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van