helping

Meeting met peters en meters

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

¨De fundación Cristiana Comunitaira para personas con discapacidad Ruach heeft het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst voor peters en meters en donateurs van de Fundación, op 17 november van 17.00 u tot 18.30 u.,om het werk van de Fundación te presenteren en de activiteiten van het gemeenschapshuis en de activiteitenclub¨.

Sinds een maand zijn we druk doende om mensen te interesseren met een bepaalde regelmaat een donatie aan het gemeenschapshuis of de activiteitenclub te doen toekomen, in geld, goederen of diensten. Zeker onze medewerkers zijn heel wervend bezig geweest. Mijn ervaring is, dat mensen wel eens iets willen geven of doen, maar niet makkelijk een formulier invullen om zich vast te leggen. Toch hebben inmiddels zo´n twintig mensen het door ons gemaakte formulier daarvoor ingevuld. Dat wil nog niet zeggen dat we verwachten dat iedereen hun afspraak na gaat komen. Want dat zou een wonder zijn. Ook gaat het niet om spectaculaire bedragen, 100 cordoba (zo’n €3,15) per maand is al heel wat voor de meeste personen. Maar we gaan uit van het principe, dat alle kleine beetjes iets groots maken!

Om hun betrokkenheid te vergroten houden we komende vrijdag deze eerste bijeenkomst. We zullen iets van de geschiedenis van de Fundación vertellen, een presentatie van foto’s vertonen om onze activiteiten uit te leggen, een quiz houden en sluiten af met een rondleiding door het huis, een hapje en sapje.

Mensen die ons gemeenschapshuis hebben bezocht voelen zich meestal geraakt. Dat maakt de bereidheid groter een steentje bij te dragen. Maar natuurlijk bereiken we op deze manier ook weer meer mensen die ons werk ondersteunen. Zo werken we aan bewustwording. Want dat doel is voor ons net zo belangrijk. als de huisgenoten een menswaardig bestaan geven.

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van