Korte flitsen

Geplaatst in: Blog 0

Een update van Astrid:

Bestuursverkiezingen

Elke twee jaar moeten erin juli volgens onze statuten bestuursvergaderingen gehouden worden om de zeven leden van het bestuur van de Fundación te kiezen. Dan wordt de algemene vergadering bij elkaar geroepen en wordt er (schriftelijk) gestemd op kandidaten voor het bestuur. We zijn zeker toe aan een nieuw bestuur door de nieuwe uitdagingen die ons vijfjarig bestaan met zich meebrengt: naast de financiële uitdagingen zijn er ook inhoudelijke zaken waar goed over doorgedacht moet worden.

Inmiddels, zij het met wat vertraging, hebben we in augustus onze bestuursverkiezingen gehouden. Dat heeft opgeleverd dat, doordat 3 bestuursleden zich terugtrokken, er drie nieuwe mensen in het bestuur zitten (op de foto nummer 2,3 en 7). In ieder geval is er nieuw bloed in het bestuur is gekomen. Maar persoonlijk had ik meer nieuwe gezichten in het bestuur wenselijk gevonden, omdat we een actief bestuur nodig hebben. Economisch staan we er niet goed voor, door passiviteit van het (oude) bestuur. Moge het nieuwe bestuur meer initiatieven ontwikkelen!

Onze verjaardag


Eind augustus hebben we ons 5- jarig bestaan kunnen vieren. In alle bescheidenheid. Met een speciaal middagmaal. Met alleen personeel en leden van bestuur die afscheid namen, i.v.m. COVID perikelen. Want momenteel is de Delta-variant in Nicaragua en huist aardig rond!
I.v.m. dit 5 jarig bestaan, heeft Daniella een kort presentatie-videootje gemaakt van onze huisgenoten. Het is de moeite waard en geeft een goed beeld wie erin het gemeenschapshuis wonen.

COVID

En ja, sinds het bestaan van de COVID is de situatie niet zo ernstig geweest als momenteel. Een aantal ziekenhuizen sluiten alle andere zalen, om alleen de mensen met COVID te kunnen behandelen. Zuurstofflessen worden schaars. De onafhankelijke artsen hebben opgeroepen tot een vrijwillig thuis blijven, daar de regering geen maatregelen afkondigt. En het nog bij 1 dode per dag houdt, alhoewel dat aan alle kanten wordt ontkent. De onafhankelijke artsen gaan, alleen al deze week, uit van: 1.865 nieuwe gevallen, 329 doden en 25.156 waarschijnlijk covid patiënten (want officieel mag alleen het ministerie van gezondheidszorg testen en die doen dat mondjesmaat).
Privé scholen geven weer on line lessen. Mensen dragen op straat nu voor 90% mond- kapjes en de timmermannen die doodskisten maken, doen goede zaken. Wij blijven zoveel mogelijk thuis en hebben de maatregelen weer aangescherpt. Tot nu toe met goede gevolgen!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van