in afwachting

Feestelijke opening

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Het was hard werken maar de resultaten waren er naar: vrijdag 26 augustus hadden we een feestelijke bijeenkomst die door autoriteiten van organisaties, kerkelijke leiders, familieleden van bewoners van het huis en deelnemers van de activiteitenclub, buren en vrienden, leden van de Asamblea en bestuursleden werd bezocht.

Er was een programma met openingsgebed en het vragen van een zegen voor Fundación Ruach door een priester en verderop in het programma werd het huis gezegend door een dominee. Zeer ongewoon voor hier, maar voor ons belangrijk in het kader van de oecumenische instelling die we willen zijn.

Van de diverse autoriteiten die we hadden uitgenodigd kwam een minderheid de opening bijwonen, maar wel net die autoriteiten met wie we meer samenwerken: de vertegenwoordiger van het ministerie van gezondheidszorg die belast is met “het aandacht geven aan mensen met een beperking” en de vertegenwoordigster van het ministerie “familie en gezin”, die bovendien de gelegenheid benutte in het programma om ons te feliciteren en haar hoop uit te spreken dat ons werk voor lang moge voortduren! Daarnaast was er de vertegenwoordiger vaook Jonathan danstn het overkoepelende beraad van organisaties die werken met en voor mensen met een beperking, waar we sinds kort deel van uitmaken, genaamd Feconuri.

In mijn welkomstwoord heb ik ook de felicitatiemail van Stichting Vivir Juntos voorgelezen en die mensen onder de aandacht gebracht die niet fysiek aanwezig konden zijn, maar wel met ons meeleefden op deze speciale dag, waaronder vele internationale vrienden die een steentje hebben bijgedragen. De bijeenkomst werd afgesloten met live muziek van ‘chicheros’ waar zelfs Jonathan op gedanst heeft (zie foto).

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van