Foto van waterdruppel

Vrijwilliger

Geplaatst in: Blog 0

Een snelle actie. Drie dagen geleden schreef Verena of ze kon komen om onze stichting beter te leren kennen, om fotos te maken en mee te leven voor drie dagen.

En daar is ze dan. Duitse van origine en net drie weken vers in Nicaragua. Wat natuurlijk ook betekent, dat haar Spaans niet al op zo’n niveau is, dat ze met de anderen in huis of van de stichting makkelijk een praatje kan maken. Maar hierdoor laat ze zich niet belemmeren!

Ze is in haar vakantie drie maanden op eigen kosten naar Nicaragua gekomen voor een werkvakantie bij een Duitse organisatie in Granada, die vrijwilligers werft voor sociaal werk-ervaringen in Nicaragua. Daar ze voelde dat een vakantie van ‘alleen eigen dingen doen’ haar niet meer beviel.

Sinds kort zijn wij met deze organisatie in contact. En zoals vaak bij kleine organisaties blijkt: ze zijn dynamisch, snel in handelen en pakken door in hun voorstellen. In de eerste mailing  vroegen ze mij foto’s op te sturen die ze zouden kunnen gebruiken bij hun werving. Ik schreef terug dat we net begonnen zijn, bovendien nog maar heel minimaal bezig zijn en niet zoveel foto’s hebben van activiteiten met de doelgroep. Of vijf genoeg zouden zijn. Daar gingen ze mee akkoord en voortvarend mee aan de slag!

Aan de slag

Van het een kwam het ander. Verana bleef drie dagen, had interviews met leden van het bestuur, deed met alle activiteiten mee die die dagen zich aandienden en maakte veel foto’s. Ook zijn we super blij met de filmpjes die ze maakte op de dag dat onze kandidaten, Loyda en Daniel, bij ons op (gewennings)bezoek waren, zodat we basismateriaal hebben van hoe ze nu zijn. Dat kunnen we te zijner tijd bekijken om verschillen te kunnen registreren in hun ontwikkeling. Ook heeft ze onze folder een professionele make-over gegeven!

UCA

Inmiddels zijn ook twee studenten van de Universidad Centro Americana (UCA) uit Managua bij ons aan de slag vanuit de insteek  ‘sociale organisaties ondersteunen’. Ze hebben de reis naar Juigalpa ondernomen om hun opdracht toe te lichten en onze behoeften in kaart te brengen. We zijn nu in afwachting van hun werkplan. Half augustus moeten ze de uitvoering daarvan hebben afgerond.

Algemeen nut

Hoe nuttig het resultaat voor ons zal worden, moet blijken. Maar we zijn al blij met hun belangstelling voor ons en hun wens op hun manier een steentje bij te dragen aan ons werk! In de hoop dat dit het begin is van een win-win samenwerking. Samen kunnen we het verschil maken!  Het steentje dat we in het water hebben gegooid, krijgt steeds meer kringen om zich heen!

 

Astrid Delleman i.s.m. Stichting Vivir Juntos

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van