daniel en ik 800

Doet u mee aan de acties?

Geplaatst in: Blog 0

Regeren is vooruitdenken. En bij tijden is het leuk om met plannen voor de nabije toekomst bezig te zijn. Dat heeft niet altijd direct met het reilen en zeilen van het gemeenschapshuis te maken. Maar natuurlijk wel indirect. Want als we niet direct werken aan het verbeteren van het welzijn van de huisgenoten, zijn we bezig met het werken aan meer bewustwording in de samenleving. Op diverse manieren.

In deze tijd van coronavirus zijn we beperkter in het naar buiten treden. Het voelt kaal. Want ons werk onder de aandacht brengen en mensen actief krijgen, om met ons mee te werken, is een wezenlijk onderdeel van onze activiteiten. Maar voor nu is voorkomen van zieken beter dan genezen… En Nicaragua zit nog midden in de coronavirus-perikelen.

Global Giving
Zoals met veel activiteiten doen we nu des te meer on line. En gelukkig maken we deel uit van een platform ´GlobalGiving´, die kleine NGO´s- wereldwijd-, ruimte geeft zich zelf onder de aandacht te brengen van een Engelstalig publiek. Met als achterliggend doel bewustwording kweken en natuurlijk fondswerving.
Zo ben ik momenteel druk met de voorbereidingen om deel te nemen aan een fotowedstrijd die GlobalGiving uit heeft geschreven. Om in de geld prijzen te vallen. En de Little by Little campagne. Samen met Eric in Engeland en Daniella in Ecuador vorm ik een team: we bereiden de diverse mailings voor en hebben voor de wedstrijd de beste foto’s geselecteerd, die nu de startpagina van onze projecten op de GlobalGiving page sieren.
Ja, projecten. Want we hebben daar zowel het Project van ons sociaal werk gepost, als onze droom een populaire brillenzaak met aanverwante services te openen. Om op die manier te werken aan financiële zelfstandigheid, het zoeken naar wegen om ons onafhankelijk te maken van donaties, waarvan we nu grotendeels leven.

Fotowedstrijd
Al het voorbereidende werk is gedaan. We hopen bij de beste 100 foto’s te worden gekozen. Dat horen we 10 augustus. Die foto’s komen dan gedurende een week op een belangrijke plek op de GlobalGiving website. Dan mag het publiek gaan stemmen welke foto zij het beste vindt. En natuurlijk gaan we dan al onze contacten inschakelen om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Op een dergelijke manier is een projectje, wat we maakten, eerste geworden in de Book4Life actie van de wereldwinkel in Groningen!

Little by Little
We zijn bovendien blij, dat GlobalGiving in september de ´Little by Little Campaign´ organiseert. Dat kan ons helpen de brillenwinkel een duwtje in de rug te geven. Deze campagne is een vijfdaagse crowdfundingactie, ontworpen om de kracht van de menigte te tonen. Om te laten zien dat kleine giften in dollars (Euro´s , pound etc.) grote veranderingen opleveren, als veel mensen daar voor gaan! En GlobalGiving helpt bovendien het geld te vermenigvuldigen: Alle donaties tot $ 50,- die in een bepaalde week binnen komen, krijgen een bonus van 50%. De fondsen voor die bonussen raken niet op!

Maar er is meer! We kunnen een extra bonus winnen, als blijkt dat we in de volgende categorie passen: ‘Meeste unieke donateurs’ (dat betekent dat het project donaties moet werven van ten minste 20 unieke donateurs) om in aanmerking te komen voor een extra bonusprijs van $2.000, $ 1.000, $ 500, $ 300, $ 100

Dus we hebben bedacht aan onze vrienden te vragen, om onze mailing ook naar vijf vrienden van hen te sturen, met het verzoek om ten minste $5, – over te maken aan het Optics-project van de Ruach Foundation. Om als een steen in het water de campagne te verspreiden en meer steun te krijgen. Om te laten zien dat we het samen kunnen!

Doe met ons mee en ondersteun onze acties:

  • Photo contest: hebben we uw stem nodig voor onze foto, dan zullen we u dat laten weten via mail en whatsapp. Van 17-21 augustus kan er gestemd worden. Per persoon kan er 1x gestemd worden. Wees aub alert!
  • The little by little actie is: 14-18 september, ter ondersteuning van de optiek van de Ruach Foundation. Markeer het dus alstublieft in uw agenda! En ook al spreekt u weinig Engels, er is een donatie knop op onze pagina, die u doorverwijst. https://www.globalgiving.org/projects/project-ruach-optics/ Via de Facebook van Vivir Juntos zullen we u zeker ook op de hoogte houden!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van