Bezoek aan Ark-gemeenschap Honduras

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Zaterdag 9 april brengen Genesis en Carmen een werkbezoek van zes dagen aan de Ark-gemeenschap in Tegucigalpa, Honduras. In Honduras zijn er twee Ark-gemeenschappen die meer dan 10 jaar bestaan.

Eerder brachten leden van onze startgroep een werkbezoek. Dit hield in dat zij een week meeleefde met de gemeenschap. Het doel is namelijk om gedurende een paar dagen de spiritualiteit te ervaren en het leven van alledag mee te maken. En natuurlijk allerlei vragen te stellen die ons kunnen helpen om ons proces te vergemakkelijken. Juist omdat voor de meeste van onze groep de Ark een onbekende gemeenschap was, was is het belangrijk dat men uit eigen ervaring en dus meer ‘van harte’ onze plannen kan helpen verwezenlijken.

Lange reis

De reis is vermoeiend. Om kosten te besparen reizen Genesis en Carmen per bus. Ze moeten zondagochtend om 04:00 uur in Managua bij de Ticabus zijn. Ze komen dan in de middag aan op het busstation in Tegucigalpa. Daar worden ze opgehaald worden en naar het woonhuis gebracht waar ze zullen overnachten. Vrijdagavond verwachten we ze weer terug in Managua. En dan kunnen ze zaterdagochtend de bus naar Juigalpa nemen.

Nieuwe verhalen
Inmiddels hebben vijf andere leden van de kerngroep nu binnenkort hun eigen Ark-ervaring. Een ieder die in de gelegenheid was tijd en energie vrij te maken voor een bezoek aan de Ark-gemeenschap kwam enthousiast terug. We zijn erg benieuwd naar de verhalen van Genesis en Carmen!

 

Astrid Delleman,

i.s.m. Stichting Vivir Juntos