Afscheid Judith

Afscheid van Judith

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

De voorbereidingen zijn klaar: de afscheidscadeautjes gekocht, het lied ingestudeerd en de piñata hangt. Vrijdag 17:00 uur kwamen alle medewerkers en leden van het bestuur naar het gemeenschapshuis om de twee maanden van vrijwillige medewerking van Judith op een mooie manier af te ronden.

Judith was hier met de Duitse organisatie Promosaico, die zowel in Guatamala als Nicaragua Duitse vrijwilligers werft en plekken aanbiedt waar ze vrijwilligerswerk kunnen doen. Judith kwam half september, toen we net van start waren. Voor ons was het een experiment om te bezien hoe waardevol een vrijwilliger, dan ook nog uit Europa (i.v.m. de taal), kon zijn. Allen beamen we volmondig dat Judith een welkome aanvulling was op ons team. Ze was actief, draaide meer uren dan we van haar vroegen, had een goede klik met medewerkers en bewoners.Voordeel dat ze in Duitsland al enige ervaring had met mensen met een beperking doordat ze in een logeerhuis voor deze doelgroep een baantje had. En ze gestudeerd heeft voor maatschappelijk werkster.

Het werd een mooi afscheid. Zeker weten dat deze twee maanden een blijvende indruk in haar leven zullen hebben. En dat is het waardevolle van het hebben van jonge vrijwilligers, een steentje bijdrage aan hun ontwikkeling. Evenals dat zij de gelegenheid krijgen een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van onze huisgenoten en het verbeteren van de organisatie van ons gemeenschapsleven.

Afscheid nemen is een beetje sterven… Ook dat hoort bij gemeenschapsleven. Maar het is niet uit het oog, uit het hart. Judith, het ga je goed!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van