Eric en Astrid

Symbolisch gebaar

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Het was een ideaal moment om aan Eric Jager officieel iets te overhandigen, in naam van de voorzitter van Fundación Ruach, terwijl ik bij mijn broer logeerde.

Eric ken ik al jaren vanaf onze studententijd. Momenteel woont hij in Engeland met zijn vrouw en zorgt, vanuit zijn interesse voor ons werk, dat mijn blogs naar het Engels vertaald worden op de Vivir Juntos site (deze nieuwsbrief zal ook door hem vertaald worden). Daarnaast heeft hij, eind 2017, een sponsor-run georganiseerd om ons ook financieel te steunen en ons werk bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Daarbij is hij actief bij een kerkgemeenschap in zijn huidige woonplaats, waardoor ook die ons op hun giftenlijst heeft staan. Een reden om Eric te verrassen met een presentje, een symbolisch huisje wat ons gemeenschapshuis voorstelt.

Dat Eric in Nederland was, in dezelfde tijd als ik, was geen toeval. Dat had hij zo gepland om samen met mij wat groepen te kunnen bezoeken waar het werk in Juigalpa onderwerp van gesprek was. Zowel hij als ik hebben van die ontmoetingen genoten.

Met deze geste naar Eric toe willen we onderstrepen hoe belangrijk het voor ons is, om een actieve achterban te hebben! Door al die mensen die om ons heen staan en ons moreel en financieel ondersteunen, kunnen we in Juigalpa doen wat we doen. Ieder draagt op zijn/haar eigen manier een steentje bij. Daarbij gaat het niet om hoeveelheden maar om kwaliteit van inzet. In de vele gesprekken die ik in Nederland voerde voelde ik de betrokkenheid en het meeleven.

Heel veel dank voor wat een ieder, die dit leest bijdraagt: in woord of daad, in gebed, of welke vorm van ondersteuning ook. Mede door u, zijn we waar we zijn en kunnen we verder komen!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van