Rob in Nicaragua

Rob als vrijwilliger

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

“Graag wil ik mij voorstellen. Ik ben Rob Hennekens, 61 jaar en woon in Groningen. Sinds 30 mei ben ik drie weken te gast in de Casa Hogar van de Fundación Ruach in Juigalpa”….schreef Rob twee weken geleden.

“Ondanks de onrustige periode die Nicaragua doormaakt ben ik blij dat ik gekomen ben. De reis was geboekt voor die tijd. En gelukkig kom ik toe aan wat ik werkelijk wilde: een tijdje meeleven in de gemeenschap.”

Terugreis
Inmiddels is Rob weer terug in Groningen. Na een tocht van 5 uur (2x zo lang als wanneer je over de snelweg rijdt) konden we Rob bij zijn hostal afleveren in Managua. De barricades maken momenteel het reizen naar Managua onzeker, doordat je niet weet wanneer men doorgang geeft en je bovendien langs zes barricades moet voordat je in Managua komt. Maar we vonden een taxichauffeur die andere wegen wist, om de barricades te vermijden. Want zowaar, die weg bleek te bestaan! Wel met de voorwaarde dat je een goede auto moet hebben om door diepe waterplassen en modder te rijden door het grotendeels rijden over onverharde wegen. Maar het was een mooie tocht. En de enige barricades die we onderweg hadden was een opstopping omdat men de weg aan het verbeteren was!

Afscheid
Voor zijn vertrek uit Juigalpa organiseerden we een afscheidslunch. Ook kreeg Rob een diploma ter erkenning van zijn inzet en betrokkenheid op ons werk. Niet alleen voor Rob maar ook voor de medewerkers in het huis, die de grens nooit zijn over geweest, was het samenleven een verrijking. Rob, dank voor je interesse om ons werk van binnenuit te leren kennen! En voor het meehelpen bij de dagelijkse activiteiten. We weten dat we in jou een ambassadeur erbij hebben, die ons werk een warm hart toedraagt!

Vrijwilligers
Mochten er meer mensen zijn die minimaal een maand met ons mee willen leven en werken, dan maakt het bezoek van Rob duidelijk dat we daar voor open staan. Ervaring hebben met mensen met beperkingen is niet het belangrijkste. Wel een groot aanpassingsvermogen hebben en nieuwsgierigheid om te kunnen genieten van wat zo’n andere leefwereld als hier te bieden heeft. Ook een minimale basis in het Spaans. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd: neem dan rechtstreeks contact met me op.