Moederdagviering Ruach

Moederdag

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

De mei maand is een speciale maand in Nicaragua. Alles staat in het kader van Maria en moederdag.

In Nederland wordt moederdag gevierd op de 2e zondag van mei. In Nicaragua is dat op 30 mei. Naarmate moederdag nadert zie je meer aanbiedingen in de winkels om moeder te verwennen. En om het kopen nog aantrekkelijker te maken is het de maand dat winkels coupons geven die je in kan vullen om mee te dingen naar de prijzen, als je coupon wordt getrokken, val je in de prijzen.

De week voor de eigenlijke dag worden op alle lagere scholen de moeders met een speciale voorstelling in het zonnetje gezet. Er wordt er een cultureel programma aangeboden, waar leerlingen dansjes opvoeren, poëzie voordragen en nog veel meer.

Afgelopen week heeft de regering zelfs een decreet uitgevaardigd dat voor de publieke sector maandag, moederdag, dit jaar een vrije dag is! Natuurlijk konden ook wij niet voorbij aan het even aandacht besteden aan de moeders in ons bestuur. Ter afsluiting van de bestuursvergadering genoten we van een heerlijke taart waar op geschreven stond: ‘felicidades madres’, gefeliciteerd, moeders!