Even voorstellen: Henk Verheul – secretaris

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Ik ben Henk Verheul, fysiotherapeut, geboren in Leiden en opgegroeid in Hazerswoude-Dorp. Maar ik woon inmiddels meer dan 45 jaar in Lelystad, op een onderbreking na van 4 jaar. Die jaren, van 1983 tot en met 1988, woonde en werkte in Juigalpa, Nicaragua.


Ik hielp bij het opstarten van een afdeling fysiotherapie en revalidatie in het Regionale Ziekenhuis. Daarnaast was ik er de plaatselijke vertegenwoordiger van de Stedenband Den Haag-Juigalpa voor de vele projecten die werden opgestart. Na terugkeer in Nederland werd ik als vrijwilliger actief binnen de stedenband, en later ook als bestuurslid. Dit was tot de stichting werd opgeheven, in 2014. Inmiddels was ik ook actief geworden bij de Vriendschapsband Leiden-Juigalpa.

De laatste jaren vooral vanwege de ondersteuning van het Centro Teletón Región Central. Dit revalidatiecentrum voor kinderen, veelal met een dubbele beperking, is ook in Juigalpa gevestigd. Ik heb dit centrum een aantal keren bezocht en ook twee keer een week mogen meewerken. Mijn laatste bezoek was in maart 2018. Tijdens dat bezoek heb ook uitgebreider kunnen kennismaken met Astrid Delleman en haar Fundación Cristiana Comunitaria para personas con Discapacidad ‘RUACH’. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik werd gevraagd voor een functie in het bestuur van Vivir Juntos, die deze woongemeenschap ondersteunt. Met veel plezier zal ik me hiervoor als secretaris gaan inzetten!!