Collecte

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Onze contactpersoon in de Stuurgroep Diaconie van de Leidse Ekklesia verraste ons een dezer dagen met de vermelding van het eindbedrag dat de collecte in de Hooglandse Nieuwe had opgeleverd voor ons werk. Een dikke E 900,-! Onze voorzitter Jeroen Boggia, van Stichting Vivir Juntos, gaf tijdens de dienst een korte toelichting op het project voor de collecte. En ondanks dat er relatief weinig mensen in de dienst zaten door de perikelen met het coronavirus, hielp het feit dat de dienst on line was te zien enorm.

De kracht zat daarnaast ook in al het voorwerk dat de mensen van de Hooglandse hadden geïnvesteerd in het onder de aandacht brengen van de collecte en de dienst online. Er stond vooraf ene tekstje in hun nieuwsbulletin en er is een filmpje gemaakt. Dit filmpje (zie hieronder) werd na de digitale dienst vertoond. En op de collectezondag 14 februari werd een Qr-code geplaatst om het doneren makkelijk te maken.

We zijn zeer geraakt voor het meeleven van de gemeenschap en de vormen die gevonden worden, om ook in deze tijd van beperkingen te mogelijkheid te geven, de wereld van veraf dichtbij te halen en te delen met mensen die het minder hebben.
Moge het anderen ter inspiratie zijn!

Volgen Astrid Delleman:
Laatste berichten van