foto van run eric

Eric’s 50 km run voor de Fundación Ruach in Nicaragua

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

De Run vond plaats in mijn geboorteplaats in Nederland, Winschoten, de Molenstad van het Noorden. In Winschoten was een route van 10 km uitgezet. Mijn familie was in grote getale op komen dagen om mij aan te moedigen. 

Vooral tegen het middaguur hadden een flink aantal familieleden zich verzameld, met name tegenover mijn voormalig ouderlijk huis op de stoep van vroegere overburen die nog steeds goede vrienden zijn van de Jagertjes.

Promotie van mijn goede doelen
Mijn familie had een tafel opgezet waar voorbijgangers informatie over de twee goede doelen konden krijgen, zowel de Fundación Ruach als de Hidden Needs Trust organisatie in Engeland ook ter ondersteuning van mensen met beperkingen.

Mijn Run
Het was zeker geen ‘makkie’. Ergens voelt dat goed voor mij, omdat het me iets meer het idee geeft binnengebrachte sponsorgeld verdiend te hebben! Vanaf het begin liep ik stijfjes. Ook was mijn hartslag hoger dan normaal voor de beginfase van een wedstrijd, zeker ook gezien het rustige tempo waarmee ik vertrok. Op ongeveer eenderde van de route trof ik iemand die ook een maatje zocht om mee op te lopen. Dat werkte goed. Al kletsend hielden we een goed maar constant tempo aan; wonderbaarlijk genoeg ging mijn hartslag omlaag tot onder ‘normaal’.        

Zwaarder
Met nog ongeveer 15 kilometer te gaan werd het zwaarder en wist ik dat ik meer tijd moest nemen water te drinken bij elke gelegenheid. Ik pakte mijn korte stops natuurlijk vooral bij mijn ‘supporters honk’. In mijn 48e kilometer, met nog minder dan 3 kilometer te gaan, kreeg ik nog wat broederlijk advies voor de laatste zware loodjes!
Ik kwam als oudste deelnemer uiteindelijk binnen na 4 uur en 46 minuten als 42e in een veld van oorspronkelijk 120 lopers!

Na de finish
Zoals afgesproken had ik nog even contact met mijn loopmaatje van die dag. Zij vloog bijna in de laatste 15 kilometer en eindigde in 4 uur en 33 minuten. We spraken af beiden ons best te gaan doen volgend jaar weer allebei aan de start te verschijnen voor de 2020 editie van de Run van Winschoten.

Mijn volgende 4e Ruach Run: 12 Sep 2020
Het was voor mij fantastisch dat zoveel neefjes en nichtjes aanwezig waren en dat zij besloten dat ze in 2020 weer als familieteam in de estafette wedstrijd van de Run van Winschoten mee wilden doen. In 2020 is de Run tevens weer het officiële Wereld Kampioenschap Hardlopen op de Weg. Dit betekent in feite dat mijn plannen voor 2020 gesmeed zijn. Als er geen gekke dingen gebeuren doe ik volgend jaar weer mee en dat wordt dan tevens mijn 4e run voor Ruach. Tot nu toe heb ik jaarlijks de lat steeds wat hoger gelegd, van 26 tot 31 tot 50 km. Ik Zal moeten zien of dat in 2020 haalbaar zal blijken.

Wil je mijn run nog sponsoren?
Hartelijk dank voor iedereen die al een gift heeft gedaan. Ik ga jullie binnenkort nog even persoonlijk bedanken.
Zoals sommigen van jullie wellicht weten heb ik toegezegd dat ik elke gift aan Ruach uit eigen middelen (d.w.z. mijn ‘Dommekracht voor goede doelen’ fonds) met hetzelfde bedrag zal schenken aan de Hidden Needs Trust. Ik houd dit aanbod open tot aan zaterdag 12 October. Op die dag doe ik mee aan een heuvelachtige veldloop van ongeveer 52 kilometer met de grappige naam: ‘Run with No Witty Name’ in de prachtige omgeving rond Tisbury near Salisbury in het graafschap Somerset in Engeland. Ik doe die run met drie leden van mijn hardloopclub in Sherborne, Joanna Morrissey, Roz Brooker and Emma Connelly. Die dag wordt een uitstapje in plaats van een race, en hopelijk op zijn minst net zo plezierig als de afgelopen Run van Winschoten.

Vanuit Nederland of bij een euro-gift is het het gemakkelijkst een gift te doen via rekening NL 10 TRIO 0390 943 711 van Stichting Vivir Juntos, Leiden. Via hun website www.vivirjuntos.org (onderaan de homepage) kun je je ook aanmelden voor de twee-maandelijkse Nieuwsbrieven die Vivir Juntos uitgeeft. Dat is een andere mooie mogelijkheid om betrokken te zijn bij de Ruach Stichting.

Eric Jager

collage run eric