bestuur Ruach

Het bestuur van Fundación Ruach

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Er werd gevraagd of ik een foto van het nieuwe bestuur kon sturen ter presentatie van de leden. In juli zijn twee nieuwe mensen in het bestuur gekozen. Een prima idee om de betrokkenheid te vergroten met de mensen die in Juigalpa achter de schermen hun rol vervullen om het werk in goede banen te leiden.

Zijnde in Nederland merkte ik dat er enige verwarring bestaat tussen de stichting Vivir Juntos en de Fundacion Ruach.

Stichting Vivir Juntos
De stichting Vivir Juntos werd in Nederland twee en half jaar geleden opgericht, met het doel fondsen te zoeken om het werk in Nicaragua te ondersteunen. Die fondsen worden in Nederland /België gezocht bij organisaties, congregaties, etc. en mensen van goede wil. Wetende dat Nicaragua een arm land is, waar de regering sociale initiatieven niet ondersteunt. Om het werk in Juigalpa de tijd te geven zich te ontwikkelen en geleidelijk aan te zoeken naar bronnen van ondersteuning in Nicaragua zelf of via andere kanalen.

Ik heb mede aan de wieg van Vivir Juntos gestaan. Sinds ik in Juigalpa woon lever ik materiaal aan (blogs, nieuws) om te plaatsen op hun website, middel om meer mensen te kunnen bereiken en bekendheid te geven aan ons werk in Juigalpa. Op de website staat verder informatie over de activiteiten die het bestuur van Vivir Juntos onderneemt.

Fundación Ruach
In Juigalpa vindt de uitvoering van het werk in het gemeenschapshuis en de activiteitenclub plaats onder verantwoordelijkheid van Fundación Cristiana Comunitaria para personas con discapacidad Ruach, in kort Fundación Ruach. De Fundación heeft haar rechtsgeldigheid sinds december 2016. Haar doel is het uitvoering geven aan de plannen t.a.v. preventie, bescherming, stimulering en educatie om mensen met een intellectuele beperking meer een plek te geven in de samenleving en mee te werken dat hun rechten gerespecteerd worden. Ik ben werkzaam voor deze Fundación als coördinatrice van het gemeenschapshuis en de activiteitenclub.

Volgens de Nicaraguaanse wet zitten er 7 mensen in het bestuur. Boven het bestuur staat de Algemene vergadering, die een controlerende functie heeft. In komende nieuwsbrieven zullen geleidelijk aan de leden van de Asamblea en bestuur zich aan u voorstellen.

Op de foto vlnr staande: Carmen Moreira, Marileth Lopez (penningmeester) Genesis Chevarra (vocal) Martha Lopez (secretaris)
Zittend vlnr: Luz Milda Castro (fiscal) Ana Alicia Murillo (presidente) Ada Francys Morales (vice presidente)
Taken van vocal: inspringen waar nodig; rol van fiscal: controlerend.