Eric's run

Eric Jager eindigt zijn Oudjaarsloop in de Ruach kleuren

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Eric heeft zijn Ruach Run van 26 kilometer in en rondom zijn woonplaats Sherborne tot een goed einde gebracht. We vroegen hem iets te schrijven over zijn ervaringen.

Eric schrijft: Gekeken naar een lange tijd is het het is één van de meest waardevolle dingen, die ik gedaan heb. De start en finish van mijn loop was bij de prachtige abdij van Sherborne. Ook om dank te zeggen tegen de Anglicaanse gemeenschap hier, die via hun Geloof-In-Actie committee £500 heeft bijgedragen aan de Ruach stichting, nog voordat ik zelfs maar op het idee kwam een sponsorloop te gaan doen.

“Het hielp me mijn gedachten te bepalen bij het doel waarvoor ik deze loop deed.”

Fysiek zat het wel redelijk goed. Ik had mezelf een ietwat grensverleggend doel gesteld door verder te rennen dan ik sinds 2011 heb gedaan. Het was een solo run waardoor het lastiger was een goed tempo te bepalen. In de laatste 10 kilometer was het wat zwaarder werk, vooral heuvel op. Het hielp me mijn gedachten te bepalen bij het doel waarvoor ik deze loop deed en te denken aan een aantal kennissen in Sherborne die juist rond Kerst te maken kregen met moeilijke familieomstandigheden. Net na 13:00 uur, na iets meer dan 2,5 uur lopen, had ik de finishlijn in zicht, waar ik werd opgewacht door mijn kleine, maar fijne ‘fanclub’. Ik was op het eind nou niet bepaald een ‘vliegende Hollander’, maar al met al was ik dik tevreden met mijn ‘60+ zelf’, dat ik de mij zelf aangedane test met vlag en wimpel had gehaald en bovendien in de Ruach kleuren nog wel.

Werken aan de run onder de aandacht brengen en de reacties die ik ontving, hebben zeker ook bijgedragen aan mijn positieve ervaring. Ik kreeg bijvoorbeeld opnieuw contact met enkele middelbare school-kennissen. Een van hen noemde mijn run een ‘sympathieke actie’. Een andere schreef: “We hebben een PLAN kind gehad in het gebied waar je over schrijft. Bekend terrein. Goed dat je dit probleem onder de aandacht brengt”. Dichter bij huis was het hartverwarmend dat een hele gulle vriend onder zijn collega’s nog eens een soortgelijk bedrag bij elkaar haalde als hij zelf had gegeven.

“Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over.”

Wellicht ben ik erg uitbundig geweest in mijn praten en schrijven over Ruach voor de sponsorloop. Maar ja, ‘waar het hart vol van is, stroomt de mond van over’. Een ding viel me echt op in die fase. Zodra mensen, die De Ark kennen, hoorden dat de Ruach gemeenschap banden heeft met en geïnspireerd is door De Ark beweging hoefde ik niet veel meer te zeggen. Ze wisten dat het hier om een goede zaak gaat.

Het is nog te vroeg om te weten hoeveel mijn actie totaal zal opleveren. De Nieuwjaarsdrukte is nog maar nauwelijks voorbij. Nog niet alle toegezegde bedragen zijn binnen. Ook is nog niet duidelijk wat het totale bedrag is dat via Vivir Juntos aan Euro’s binnen gaat komen. Maar ik verwacht dat zeker US$2.500 vanuit Nederland en Engeland de weg naar de (dollar)rekening van Fundacion Ruach in Juigalpa zal vinden.
En uiteraard … elke gift, hoe klein ook, nu of later, brengt blijdschap. De onderstaande £ and € rekeningen blijven open om de Ruach gemeenschap te blijven verrassen!

€ (euro) naar rekening nummer NL 10 TRIO 0390 9437 11 van of Vivir Juntos, Leiden onder vermelding van “ Sponsored run Eric”, of in 
£ (pond sterling) op rekening van Mrs Rosaleen E Bryson, bank sort code: 09 01 28 Account number 89511627, ( IBAN: GB34 ABBY 0901 2889 5116 27).

collage run