Groepsfoto

Brillenzaak MiraMira

Geplaatst in: Nieuwsbericht 0

Half mei ging de brillenzaak MiraMira officieel open. In een recordtijd hadden we alle voorbereidingen rond en kon ons avontuur echt gaan beginnen. `Avontuur`, want wie had ooit gedacht dat ik eigenaresse van een zaak zou worden? En mijn goede vriendin Sanna mijn business maatje! Waarom dan toch? Alleen maar omdat de puzzelstukjes van het leven zo op hun plek vielen, dat dit een goede optie leek. Onze hoofdmotivatie: met de winst van de zaak te zijner tijd de Fundación Ruach, of eventueel een ander sociaal project, ondersteunen omdat men niet altijd van buitenlandse fondsen afhankelijk kan zijn.

Eind 2021
Inmiddels zijn we zeven maanden verder. En heel wat ervaringen rijker. In deze maanden hebben we meer dan 400 klanten geholpen. Hebben we een stuk of 10 overeenkomsten gesloten met kleine bedrijven wiens werknemers bij ons hun bril komen kopen, met een extra korting. Hebben een werkdag in een stadje buiten Juigalpa weten te organiseren, om onze service meer naar de mensen toe te brengen; en met een grote donatie leesbrillen die we kregen, hebben we een aantal bewoners van het enige bejaardentehuis hier met een bril kunnen begunstigen, omdat we graag delen waar we kunnen.

In december worden hier veel activiteiten gehouden ter afsluiting van het schooljaar en ter viering van de komende feestdagen. Ook wij als MiraMira gingen met onze medewerkers uit eten. Op de foto’s zie je onze optometrist, de verkoopster, een extra verkoopster (die flexibel ingezet kan worden), de freelance boekhouder, Sanna en ik als leden van het bestuur en managers van de zaak. Het was een gezellig samenzijn waar en passant ook het thema: `Wat zijn de plannen voor het volgend jaar` aan de orde kwam. Want stilstand is achteruitgang…

Tevredenheid voert de boventoon
We zijn tevreden met hoe het ons tot nu toe gaat. Dat we echt winst gaan draaien zal nog even duren. We zijn nu bezig de startkosten en lopende kosten uit de verkoop te halen. De begininvestering voor de speciale apparatuur en de brillenmonturen was aanzienlijk, dus het zal een jaar of 2 kosten voor we die zachte lening terug hebben betaald. Daarbij komt dat de vaste lasten ook redelijk hoog zijn, omdat we een lokaal in het centrum huren, het salaris van de (schaarse) optometrist is aanzienlijk (om een idee te geven: 3x meer dan wat de werknemers in het gemeenschapshuis ontvangen), etc. Maar het is wat het is. We hebben een team dat er voor gaat en beseft dat het zelf baat heeft bij een goede verkoop. Dus investeren in goede werknemers betaalt zichzelf t.z.t. terug!

We zijn zeer dankbaar voor de giften van vrienden en mensen van goede wil uit Nederland en Engeland, die we hebben ontvangen en inzetten voor aanverwante zaken die belangrijk zijn voor het reilen en zeilen van de brillenzaak. Het doneren voor de optica/brillenzaak via de GlobalGiving pagina is nu niet meer mogelijk. Maar we kunnen samen blijven werken aan het zien van een betere wereld!
Giften kunnen nu nog o.v.v. `voor de brillenzaak` overgemaakt worden via Vivir Juntos. Vivir Juntos heeft een anbi-status. Of rechtstreeks naar mijn bankrekening. Voor goede afspraken dan graag een mailtje naar mij.